Blogit

Digitaaliset ratkaisut raikastavat sisäilman

Fiksuille digitaalisille ratkaisuille rakentuva NaturVention Oy:n älykäs aktiiviviherseinä tuo ulkoilman raikkauden sisätiloihin.

Yksi 63 kasvin aktiiviviherseinä vastaa puhdistusteholtaan satakertaista määrää viherkasveja ja kykenee muuntamaan jopa sataneliöisen tilan sisäilman terveydelle optimaaliseksi.

Nopeasti kasvavat sisäilmanpuhdistusmarkkinat ovat vieneet kotimaisen, vuonna 2011 perustetun NaturVention Oy:n busineksen voimakkaaseen nousuun: pelkästään Suomessa sisäilman puhdistamiseen perinteisin ilmansuodatusjärjestelmin käytetään vuositasolla yli kaksi miljardia euroa, eli jopa enemmän kuin tilojen lämmitykseen.

Toisin kuin perinteiset ilmanpuhdistusmenetelmät, joiden toiminta perustuu lähinnä ilmassa olevien haitallisten kemikaalien ja mikrobien poistamiseen, aktiiviviherseinässä kasvit käyttävät epäpuhtauksia ravintonaan korvaten ne luonnon omilla yhdisteillä.

”Viimeisten neljän vuoden aikana liikevaihtomme on noin kolminkertaistunut vuosittain. Tänä vuonna odotamme jopa 300 prosentin kasvua viime vuoden tasoon verrattuna – kiitos nykyisten päämarkkina-alueidemme Suomen ja Venäjän menestyksekkään alkuvuoden”, toteaa NaturVentionin perustaja ja toimitusjohtaja Niko Järvinen.

Data kulkee ja huolto pelaa

DNA on yksi NaturVentionin avainkumppaneista. Aktiiviviherseinälaitteisiin kuuluvat M2M-dataliittymät mahdollistavat aktiiviviherseinien etähallinnoinnin ja valvonnan automatisoitujen seurantalaitteiden avulla. DNA:n tarjoama luotettava verkkoyhteys, kattava mobiiliverkko ja datansiirto mahdollistavat myös vaivattoman NaturService-huoltopalvelutakuun tarjoamisen yhtiön asiakkaille.

”Aktiiviviherseinän toimintaa voi hyvin verrata huippu-urheiluun, sillä laite toimii jatkuvasti omilla äärirajoillaan. DNA:n M2M-dataliittymien avulla kommunikointi yrityksemme ja asiakkaidemme laitteiden välillä perustuu datapohjaiseen tiedonsiirtoon. DNA mahdollistaa sen, että voimme seurata 24/7 mikä asiakkaidemme viherseinän tilanne on, ja tarvitseeko sille mahdollisesti tilata huoltotoimenpiteitä.”

Joustavaa yhteistyötä

Järvisen mukaan DNA:n kumppanuus on auttanut yhtiöitä parantamaan tuotteiden laatua, sillä luotettava verkkoyhteys takaa myös asiakkaiden järjestelmien huippuun hiotun toiminnan. Asiakastyytyväisyyden parantamisen lisäksi etävalvonta vähentää myös takuuhuollon kustannuksia, sillä vikatilanteisiin voidaan reagoida välittömästi.

”DNA on ollut meille joustava yhteistyökumppani, joka tarjoaa helpon ja yksinkertaisen palvelupaketin. Pakettiimme kuuluu muun muassa 1000 SIM-korttia, joita voimme ottaa tuotannon puolella joustavasti käyttöön aina tarvittaessa. Aiemmin jouduimme tilaamaan ne operaattorilta erikseen.”

NaturVention työllistää tällä hetkellä Jyväskylän ja Helsingin toimipisteillään yhteensä noin 30 henkilöä. Yhtiö uskoo, että jatkossa kasvua tulee syntymään nykyisten päämarkkina-alueiden lisäksi myös muualla Euroopassa ja Aasiassa – ja siellä aivan erityisesti Kiinassa.

”Jos kaikki menee hyvin, ensimmäiset toimitukset teemme loppuvuodesta Lontooseen. Euroopan lisäksi suuntaamme katsettamme Aasiaan, missä on paljon käytännön ongelmia ilmanlaadun kanssa.”

Lue lisää:

DNA Teollinen Internet

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Mobiili IoT M2M

Lue lisää uudesta työstä

3/2024 DNA Yrityksille

DNA:n vahvat pohjoismaiset hartiat takaavat sujuvat digipalvelut läpi Pohjolan

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Katsaus kyberturvan nykytilaan – kyberresilienssin vahvistaminen on välttämätöntä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Valokuitu vai 5G FWA – tiedätkö nämä 5 asiaa kiinteästä 5G-yhteydestä?

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.