Blogit

Coffice on etätyöläisen toinen koti

Hyvässä cofficessa hoituu kahvittelun lisäksi myös etätyöt. Valitsimme suosikit Helsingistä, Turusta ja Tampereelta.


Helsinki

Plootu/Rupla Rööperi, Iso Roobertinkatu 32

Helsingin Punavuoren sydämessä, Iso Roobertinkadun ja Fredrikinkadun kulmassa sijaitsee kolmen yrityksen yhteistila, Plootu, joka on saanut nimensä siitä, että se on aikanaan toiminut pankkiholvina. Plootussa toimii kaksi huonekalumyymälää ja niiden yhteydessä kahvila, jota kutsutaan usein myös Rupla Rööperiksi.

Kahvila vetää Punavuoren itsensä työllistävää väkeä puoleensa. Sisustus pullistelee rustiikkia puuta, viinilaatikoita ja teollisen tyylin valaisimia, joita ei ole pilattu liialla krumeluurilla. Taustalla soi jazz, salsa tai indie rock, mikä nyt sattuu sopimaan päivän tunnelmaan.

"Meillä käy työskentelemässä nuorehkoja, noin 25-35-vuotiaita henkilöitä. He tulevat kahvilaan esimerkiksi kirjoittamaan blogia tai käsittelemään kuvia", Matti Vilhunen kertoo.

Vilhunen omistaa Plootun/Rupla Rööperin lisäksi Kalliossa sijaitsevan galleria-kahvila-vaatekauppa Ruplan yhdessä kavereidensa kanssa.

Plootun kahvila houkuttelee luovien alojen työntekijöitä rennolla ilmapiirillä. Vilhunen toivottaa tervetulleeksi, vaikka yhtä kahvia siemaileva ja tietokonetta tuijotteleva vieras ei välttämättä ole se tuottoisin asiakas. 

"Emme häädä pois ketään. On parempi, että sisällä on ihmisiä, koska sitten muutkin tulevat kahvilaan."

Vilhusen mukaan asiakkaat haluavat tuoreen kahvin ja maukkaiden suupalojen lisäksi hyvän verkkoyhteyden.

"Meillä on DNA:n verkkoyhteys. Mielestäni sillä ei ole väliä, mikä yhteys on, kunhan tällainen palvelu vain löytyy. Täällä liikkuu myös paljon turisteja, jotka kyselevät Wi-Fin perään”, Vilhunen sanoo.

Tampere

Pella´s Cafe, Hämeenkatu 14

Tampereen ytimen helmen, Pella´s Cafén vakikävijä suitsuttaa erityisesti aamupalalla tarjoiltavia käsintehtyjä karjalanpiirakoita.  Työpäivä kannattaa aloittaa buffet-aamiaisella, jolloin kahvilassa on hieman hiljaisempaa. Asiakkaat voi kutsua maittavalle lounaalle, jolloin valittavana on salaattibuffetin lisäksi uuniperunoita erilaisilla täytteillä, esimerkiksi avokadoa ja savulohta. Kun lounaan häly hälvenee, töitä on hyvä jatkaa haudutetun teen ja kakkupalan kanssa. Vakikävijä kiittää myös ystävällistä henkilökuntaa ja pöytien riittoisuutta, jolloin niin syöjille kuin tietokoneen käyttäjille riittää hyvin tilaa.

Fazer Café, Hämeenkatu 15

Niin ikään Hämeenkadulla sijaitseva Fazer Café on mainio paikka tietokoneen näppäilijöille. Sisustus on toki ketjukahvilan, mutta silti viihtyisä. Aamiaispöytä on katettuna kello 11 asti ja sieltä saa muun muassa itse tehtyä granolaa, pieniä voisarvia ja erilaisia kakkuja. Isoista ikkunoista voi tuijotella virtaavaa Tammerkoskea sellaisina hetkinä, kun aivot tarvitsevat lepotauon ankarasta ajattelusta.

Turku

Café Fika, Piispankatu 14

Café Fika on perustettu viehättävään, vuonna 1830 rakennettuun hirsitaloon Turun tuomiokirkon lähellä. Pienessä ja pittoreskissä Fikassa on 24 asiakaspaikkaa ja 20 paikan terassi. Etätyöläinen nauttii kodikkaasta ilmapiiristä ja ystävällisestä henkilökunnasta. Eikä Fikan kakkuvalikoimakaan ole haitaksi. Suorastaan taivaalliset kakut ovat ravintola Hus Lindmanin kondiittorien leipomia. Lounaaksi Fika tarjoaa vaihtuvan keiton.

Anniskelukahvila Tiirikkala, Linnakatu 3

Tiirikkalassa voi melkeinpä nuuhkia historiaa sieraimiinsa samalla kun nauttii kupposen kahvia ja passion-valkosuklaakakkua. Nimensä kahvila on saanut viereisestä Tiirikkalankujasta ja aikanaan rakennus on toiminut kauppapuotina, lelukauppana ja Artekin myymälänä.  Kahvilan puupintainen, harmoninen sisustus kattopaaluineen luo viihtyvyyttä työn tekemiseen, samoin keskeinen sijainti Linnakadulla. Kokouksia varten Tiirikkalasta voi varata vaikkapa pitkän pöydän 22 hengelle.

Avainsanat:

Verkko Liikkuva työ Yhteydet Vinkit Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Älä anna stressin ottaa ohjaksia – hyvinvointilääkärin vinkit työn ja vapaa-ajan tasapainoon

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

10+1 välttämätöntä vinkkiä yrityksen kyberresilienssin vahvistamiseksi

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Miten teknologiayritys uudistuu palveluorganisaatioksi?

Artikkeli
7/2024 DNA Yrityksille

Terveydenhuoltokin hyötyy reunalaskennasta – parempaa hoitoa haja-asutusalueille

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.