Näistä sovelluksista hyödyt joukkoliikenteessä

Nykyään matkustamiseen liittyvät asiat voivat hoitua jopa kokonaan digitaalisesti, ilman paperisia aikatauluja tai lippuja. Tässä muutama nosto pääkaupunkiseudun ja Suomen väkiluvultaan kolmanneksi suurimman kaupungin - eli Tampereen - julkisen liikenteen sovelluksista sekä junailijoita helpottavista sovelluksista.

1. Pääkaupunkiseutu

Moni varmasti tunnistaa seuraavan tilanteen: olet lähdössä aamulla kiireessä töihin, ja alat epäillä onko bussilipussa vielä jäljellä arvoa tai aikaa. Näiden tilanteiden varalle kannattaa ladata luuriin Oma matkakortti -sovellus. Matkakorttia pidetään hetken aikaa kiinni puhelimessa, ja sovellus lukee puhelimen NFC-toiminnon avulla siitä tiedot näytölle. Jos lippu ei ole enää voimassa, saa onneksi HSL Lippu-sovelluksella tilattua kännykkälipun yhdellä napin painalluksella.

Bussit Reittiopas ja OnTimely-Helsinki ovat käteviä sovelluksia silloin, kun kaipaa tarkempaa infoa tulevasta matkasta. Sovellukseen syötetään lähtö- ja saapumisosoite sekä haluttu lähtöaika tai saapumisaika, ja se ehdottaa kätevimmät reitit vaihtoyhteyksineen. Bussit Reittioppaalla voi myös seurata etenemistään reaaliaikaisesti kartalta, jolloin oikealla pysäkillä on helppo jäädä pois myös silloin, kun ei matkusta niillä kaikista tutuimmilla seuduilla.

2. Tampere

Nysset - Tampereen bussit tekee Tampereen joukkoliikenteen käyttämisestä helppoa. Se kertoo lähimmän pysäkin sekä bussien aikataulut ja reitit, mutta lisäksi sovellus myös näyttää bussien sijainnin reaaliajassa kartalla. Bussit Tampere Reittiopas jaOnTimely-Tampere -sovelluksilla saa tarkat tiedot reitistä lähtöpaikasta saapumispaikkaan.

3. Sovellukset junamatkustajille

Myös junaliikenteeseen on saatavilla erilaisia sovelluksia. Junat kartalla -sovelluksella voi seurata reaaliajassa Suomen kartalta liikenteessä olevia junia. Sovelluksesta voi esimerkiksi tarkistaa, mihin aikaan juna on tietyllä asemalla, sekä onko se aikataulussa vai mahdollisesti myöhässä. Toinen kätevä sovellus on VR Mobiili, josta voi suoraan ostaa junaliput nopeasti ja helposti.


Lataa Oma matkakortti: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Lataa HSL Lippu: AndroidilleWindows Phonelle

Lataa Bussit Reittiopas: Androidille

Lataa OnTimely-Helsinki: iOS:lle

Lataa Nysset - Tampereen bussit: Androidille

Lataa Bussit Tampere Reittiopas: Androidille

Lataa OnTimely-Tampere: iOS:lle

Lataa Junat kartalla: Windows Phonelle

Lataa VR Mobiili: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Avainsanat:

sovellukset vinkit matkustaminen

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!