Yllättävän yksinkertaista -podcast

Yllättävän yksinkertaista

DNA Podcast

Maailma muuttuu jatkuvasti, teknologisen kehityksen kiihtyessä.
Kysymys kuuluu: kuka auttaa pysymään ajan tasalla ja muutoksen aallonharjalla?

DNA:n Yllättävän yksinkertaista -podcast-sarjassa sukelletaan pintaa syvemmälle teknologian ilmiöihin ja ammattisanastoon. Toisin sanoen, vaikeista asioista tehdään yllättävän yksinkertaisia. Podcastin juontavat DNA:n Lasse Salonen ja Maria01:n Jessica Blechingberg. Studiossa vierailee asiantuntijoita ratkomassa työelämän kiemuroita, ottamaan teknologiaa sarvista sekä vääntämään vaikeat bisnestermit ja ilmiöt rautalankamuotoon. Samalla selviää, miten päästä metaversumiin? Mikä ihme on Zero trust? Mihin reunalaskentaa käytetään? Entä mitä täytyy tietää vastuullisuudesta?

Yllättävän yksinkertaista -podcastia voit kuunnella Spotifyssa, Apple Podcastsissa, SoundCloudissa sekä YouTubessa.
 

Tallenna suosikiksi

Kerro meistä tutuille, ehdota aihetta tai lähetä meille terveisiä somessa aihetunnisteella #yypodi!

Teaser-jakso

Yllättävän yksinkertaista – uusi podcast esittelyssä!

Mikä metaversumi? Zero trust? Reunalaskenta? Vastuullisuus? On aika tehdä teknologian ja työelämän ilmiöistä yllättävän yksinkertaisia! Yllättävän yksinkertaista -podcastin aloitusjaksossa juontajamme esittäytyvät ja luovat katsauksen podcastin tuleviin aiheisiin. Äänen pääsevät siis DNA yritysliiketoiminnan myyntijohtaja Lasse Salonen ja Maria 01:ssä vaikuttavuusvastaavana toimiva Jessica Blechingberg. Kuuntele, niin tiedät, mitä tuleman pitää!

Jakso 1

Reunalaskenta: Pää pilvissä vai kenties lokaalia kapasiteettia reunalla?

Voiko reunalaskentaa ostaa litroissa? Entä muuttuuko pilvi turhaksi reunalaskennan myötä? Podcastin ensimmäisen jakson vieraaksi saapuu Oulun yliopiston apulaisprofessori ja tutkija Ella Peltonen, joka avaa meille, mitä ihmettä reunalaskenta on - ja mihin sitä oikein käytetään. Peltosen johdolla selviää myös, kannattaako kaikkien organisaatioiden ravata kohti reunaa vai olisiko pieni tuumaustauko paikallaan. Reunalaskennasta on tehty nyt yllättävän yksinkertaista, joten klikkaa kuuntelemaan!

Jakso 2

Zero Trust: Nollaluottamus ei jätä mitään sattuman varaan

Miksi ei saa luottaa? Entä minkä takia aina pitää varmistaa? Tietoturva ei ole sattuman kauppaa, tietää DNA:n tietoturvatarjonnasta vastaava Business Manager Juho Saarinen. Podcastin toisessa jaksossa pääsemme paneutumaan Zero trust -arkkitehtuuriin, joka perustuu luottamuksettomuuteen. Samalla Saarinen selvittää meille, mikä yhdistää hybridityötä ja uuden mallin tietoturvaa.

Jakso 3

Metaversumi: Virtuaalikauppoja, intranettejä ja muotinäytöksiä kissoilla

Onko metaversumi tulevaisuuden internet? Entä kannattaako yritysten hypätä mukaan metaversumiin? Podcastin kolmannen jakson vieraaksi saapuu virtuaalimaailma-alusta Decentralandin markkinointijohtaja Marja Konttinen. Konttinen avaa metaversumin saloja: kuinka sinne päästään, mitä siellä tehdään – ja tulisiko yritysten jo kiirehtiä varaamaan paikkansa metaversumista.

Jakso 4

Vastuullisuus: Yritysvastuutyö on pitkä matka – mistä kannattaa lähteä liikkeelle?

Mitä yritysten tulee tietää vastuullisuudesta ja mistä vastuullisuusmatka kannattaa aloittaa? Vastuullisuustyö vie aikaa ja sen toteuttaminen vaatii toimia koko yritykseltä, aina johtoportaaseen asti. Podcastin neljännessä jaksossa saamme Eetti ry:n toiminnanjohtaja Kirsi Salosen johdolla tietää, mikä on suomalaisten yritysten tilanne vastuullisuustyön kanssa ja miten startupit ja suuryritykset voivat tuoda vastuullisuuden osaksi bisnesstrategiaansa.

Behind the scenes -jakso

Extra: Leikkauspöydän aarteita

Uuden podcastin tekeminen ei aina ole yllättävän yksinkertaista, eivätkä asiat mene ns. putkeen. Kuinka Jessican sukunimi nyt oikeasti sanotaankaan, kuinka Lassea motivoidaan ja mikä mukamas-yksinkertainen asia askarrutti erästä katuhaastateltavaamme? Olemme keränneet tähän jaksoon parhaimmat matkan aikana sattuneet kömmähdykset, ja koostaneet niistä rakkaille kuuntelijoillemme lahjan – eli pienen pöhkön mokakelan!

Jakso 5

Kvanttitietokoneen perusta: kubitit, atomit ja Schrödingerin kissa

Mikä ihme on kubitti ja mistä kvanttitietokoneet ovat peräisin? Entä tuleeko modernille tietokoneelle sanoa hyvästit maailmaa mullistavien kvanttitietokoneiden myötä? Podcastin viidennen jakson vieraaksi saapuu tutkimuskeskus VTT:n tutkimuspäällikkö Pekka Pursula ja hänen johdollaan pääsemme tutustumaan kvanttitietokoneiden saloihin. Millaisia mahdollisuuksia kvanttitietokoneet tarjoilevat ja voiko sellaisen peräti hankkia itselleen? 

Jakso 6

Laajennettu todellisuus: Digitaalisessa maailmassa mahdollisuudet määrittää mielikuvitus

Millä tavoin yritykset jo hyödyntävät laajennettua todellisuutta osana liiketoimintaansa? Entä mitä teknisiä läpimurtoja vielä vaaditaan, että laajennetun todellisuuden teknologiat läpäisevät markkinat kokonaan? Podcastin kuudennessa jaksossa vieraaksemme saapuu laajennetun todellisuuden headsettejä valmistavan Varjon perustaja Urho Konttori. Konttori avaa Varjon syntytarinaa ja valaisee meitä laajennetun todellisuuden mahdollisuuksista: miksi yritysten tulisi panostaa laajennetun todellisuuden sovelluksiin ja mistä lähteä liikkeelle?

Jakso 7

Startup-yritykset: yksisarvisia ja enkelisijoittajia

Miten startup-yritys voi kypsyä myyttiseksi taikaolennoksi, eli yksisarviseksi? Entä mitä kaikkia oppeja jo etabloituneet yritykset voivat kauhoa startup-yritysten maailmasta? Voima Venturesin perustaja ja startup-sijoittaja Inka Mero tuli studiolle selvittämään startupien menestystekijöitä sekä avaamaan aihealueeseen liittyviä termejä. Mero pureutuu myös suomalaisen sijoittajakentän nykytilaan ja kehityskohteisiin.

Jakso 8

Diversiteetti: Monimuotoisuus tarjoaa niin vetovoimaa kuin pitovoimaa

Mitä diversiteetti tarkoittaa ja miten ihmeessä inkluusio liittyy siihen? Entä miten diversiteettimatkan voi käynnistää omassa organisaatiossaan? Aalto-yliopiston professori ja tutkija Rebecca Piekkari on tutkinut monimuotoisuutta jo pitkään. Hänen avullaan Yllättävän yksinkertaista -podcastin ensimmäisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa selviää, miksi DEI-asioihin (diversity, equity, inclusion) kannattaa kiinnittää huomiota ja miten ne vaikuttavat yrityksen vetovoimaan.