Teknologian vuosi 2024 – optimismi johtaa innovaatiota

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

Teknologiatrendit 2024

Teknologia-alan suurin hiljattainen mullistus on eittämättä ollut tekoälyteknologian salamannopea aluevaltaus kaikilla aloilla. Teknologinen kehitys vastaa myös ilmastonmuutoksen haasteeseen monella tavalla, mutta samalla etsitään vastauksia kiperiin kysymyksiin digitalisaation kestävyydestä ja digikuorman vähentämisestä.

Tämän asian havainnollistamiseksi DNA Teknologiatrendit 2024 -raportti sisältää tänä vuonna mahdollisuuden valita kahden version, täysversion ja hiilijalanjäljeltään kevennetyn version, väliltä.

Lisäksi digitaalisten työkalujen kehitys on kiihtynyt räjähdysmäisesti kvantti- ja tekoälyteknologian edistymisen rinnalla, mutta uudistuvat digitaaliset lainalaisuudet tarkoittavat sitä, että yritysten ja yksilöiden arkeen vaikuttavat tietoturvakysymykset on myös aseteltava uusiksi.

Mitä muita mullistuksia tulemme kokemaan vuoden 2024 aikana?

Teemat

Teknologia kietoo maailman ympärilleen entistä tiukemmin

Pölyhiukkasten kokoisia mikroelektronisia laitteita, ruokahävikkiä eliminoivia minisensoreita, tehokkaampaa laskentakapasiteettia sumulaskennan avulla… vuosi 2024 lupaa mullistuksia ja innovaatioita teknologia-alalla.


Midjourney-tekoälyllä toteutettu kuva.

Tietoturvan tulevaisuus on arvaamaton vuoristorata

Kyberhyökkäyksiä eliminoidaan uusilla EU-direktiiveillä, tekoälystä povataan kyberrikollisten uutta apukuskia ja kvanttilaskennan hämäräperäinen käyttö huolettaa – modernin tietoturvan on kehityttävä nopeasti ja joustavasti.


Midjourney-tekoälyllä toteutettu kuva.

Kestävä kehitys vaatii vakautta ja visiota

Sähkölentokoneista povataan huomisen lähiliikennevälineitä, biotekniikkaa hyödynnetään enenevissä määrin laitevalmistuksessa ja päästötön fuusioenergia on askeleen lähempänä todellisuutta. Pelastaako teknologia maailman?


Midjourney-tekoälyllä toteutettu kuva.

Miltä vuosi 2024 kuulostaa?

Teknologiatrendit kuunneltavissa myös äänikirjana! Täytä oheinen lomake ja saat linkin äänikirjaan raportin mukana. 

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje ja saat raportin sähköpostiisi.
 

Tilaamalla DNA Yrityksille -uutiskirjeen saat sähköpostiisi maksuttoman raportin sekä tietoa toimialan puheenaiheista ja DNA:n yrityksille tarjoamista eduista ja ratkaisuista. Mikäli olet jo uutiskirjeen tilaaja, voit kuitenkin tilata raportin täyttämällä oheisen lomakkeen. Uutiskirjeen tilaus on maksutonta, ja voit perua sen koska tahansa. Yksityisyytesi on meille tärkeää. Tarkemmat tiedot henkilötietojesi käsittelystä löydät tietosuojaselosteestamme.

Raporttiin haastatellut asiantuntijat

Anna-Mari Ylihurula

DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja

”Jokaisen johtajan pitäisi olla kiinnostunut liiketoimintaympäristönsä muutoksista ja teknologian mahdollisuuksista.”

Juha Vartiainen

IQM:n perustajaosakas ja globaalien operaatioiden johtaja

”Yritykset voivat virittäytyä kvanttiaikaan selvittämällä, miten niiden nykyiset salausalgoritmit kestävät kvanttitietokonetta vastaan.”

Katri Saarikivi

Aivotutkija

”Suhde teknologiaan on optimaalinen, kun se auttaa lajiamme selviytymään, ratkomaan ongelmia ja kehittymään paremmaksi.”

Tuomas Tala

VTT:n johtava tutkija ja fuusioteknologian tutkimusprofessori

”Fuusioenergian ja fissioenergian vastakkainasettelu on täysin turhaa. On ilmiselvää, että jos valinnan voisi tehdä, kaikki valitsisivat fuusion.”