Blogit

Capacity Europe 2022 vahvisti DNA:n olevan oikealla tiellä kohti tulevaisuutta

Tämän vuoden Capacity Europen pääteema pyöri telealan vahvan trendin ympärillä: kaikesta tulee yhä enemmän ohjelmistopohjaista. DNA:lle teema ja asiakaskeskustelut vahvistivat, että yritys on tehnyt oikeat valinnat painopistealueillaan, A2P:ssä ja langattomissa vaihtoehdoissa perinteisille kiinteän verkon palveluille. 

Vuosituhannen alusta lähtien järjestetty Capacity Europe on Euroopan suurin tietoliikenneverkkojen konferenssi. Kahden vuoden pandemiatauon jälkeen se järjestettiin sekä Lontoossa 17.–20. lokakuuta että verkossa. 

Konferenssi veti paikan päälle yli 2 800 osallistujaa, yli 700 yritystä ja yli 90 puhujaa. Heidän joukossaan olivat myös DNA ja sen omistaja Telenor. 

”Merkittävintä oli nähdä, että tietyt trendit, joita olin ajatellutkin, kuten tarjous-/tilausrajapintojen käyttö, vahvistuvat. Paljon kiinnostusta oli myös langatonta tarjontaa kohtaan, joka on kehittynyt merkittävästi viime vuosina”, kertoo DNA:n sales director Juho Hyvärinen

Hän osallistui konferenssiin jo viidennen tai kuudennen kerran. 

”Verrattuna edelliseen kertaan vuonna 2018 siellä oli uutta asiaa, kuten rajapinnat ja langattomuus, mutta perustunnelma vaikutti yllättävän samanlaiselta. Pukeutumiskoodi oli kuitenkin mennyt rennompaan suuntaan, sillä monet olivat pukeutuneet farkkuihin”, hän kertoo. 

Hänen kollegansa, sales director Santeri Leeve, osallistui Capacity Europeen ensimmäistä kertaa. 

”Olen ollut tänä syksynä monissa konferensseissa, ja tuntuu hienolta olla taas paikalla ja tavata ihmisiä kasvotusten. Kun tuntee toisensa livetapaamisesta, jatkossa on paljon helpompaa tehdä bisnestä myös etäyhteydellä”, Leeve sanoo. 

Keskustelut antavat palautetta 

Konferenssin ohjelmassa oli paljon esityksiä. Niitä Hyvärinen ja Leeve eivät kuitenkaan päässeet kuuntelemaan. Sen sijaan he käyttivät ahkerasti konferenssin verkkoportaalia, jossa rekisteröityneet osallistujat saattoivat nähdä toisensa, lähettää viestejä tai varata palaveriajan. He nauttivat myös iltatapahtumista, joissa syntyi paljon spontaaneja keskusteluja. 

”Emme ehtineet edes istua konferenssisalissa, koska kalenterimme tulivat täyteen tapaamisia. Tämän kaltaisissa tapahtumissa on korvaamatonta tavata olemassa olevia ja potentiaalisia asiakkaita, kuunnella heidän toiveitaan ja palautettaan ja pysyä heidän mielessään. Tietysti tällaisilla isoilla messuilla on myös hyvä varata aikaa kierrellä katsomassa muiden näytteilleasettajien osastoja”, Juho Hyvärinen kertoo. 

Capacity Europe kokoaa yhteen kaikki olennaiset tietoliikennealan toimijat, jotka työskentelevät kapasiteettipalveluiden parissa. Osallistuja näkee nopeasti, millaista kehitystä on menossa ja mitä on nurkan takana. 

”Osallistuminen auttaa näkemään, miten ala kehittyy ja mihin teknologia on menossa, kertomaan omista kehityssuunnista, jakamaan kilpailijatietoa ja tarkistamaan, että tuotevalikoimamme pystyy vastaamaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin”, Hyvärinen sanoo. 

DNA:lle tapahtuma tarjosi mahdollisuuden todentaa, miten hyvin kaksi painopistealuetta, A2P eli viestintä sovellukselta henkilölle sekä langattomat ratkaisut vastaavat tulevaisuuden tarpeita. Esimerkki A2P:stä on kaksivaiheinen tunnistuskoodi tekstiviestinä. Yleistettynä se tarkoittaa viestejä, jotka eivät ole henkilön luomia. Langattomat ratkaisut taas ovat jo aito access-vaihtoehto Suomessa, sillä DNA:lla on suorituskykyiset mobiiliverkot rajoittamattoman datamäärällä. 

”Mielestäni Capacity Europe vahvisti meille, että DNA on tehnyt oikeita valintoja. A2P-liiketoiminta saa paljon arvoa ja siihen kannattaa suunnata, kun puheliiketoiminnan arvo alkaa laskea. Meillä oli myös useita tapaamisia esimerkiksi tekstiviestiliikennettä myyvien yritysten kanssa”, Leeve kertoo. 

”Lisäksi kävi selväksi, että datapalveluissa langattomien ratkaisujen kysyntä kasvaa”, Hyvärinen jatkaa. 

Capacity Europe herätti myös ajatuksia tulevaisuuden kehityskohteista DNA:n tuotteiden road mapillä. 

”Yksi alue, johon kiinnitämme huomiota, ovat rajapinnat ja tarjousprosessi. Olemmekin jo menossa tässä ripeästi eteenpäin ja kehittämässä ratkaisuja”, Juha Hyvärinen sanoo. 

 

Lue lisää: DNA hinnoitteli valmiiksi aallonpituus-siirtoyhteyksiä suosikkireiteille 

Avainsanat: