Blogit

Kuvateksti: DNA Wholesalen ja Telenor Sweden Wholesalen yhteiseen tiimiin ITW 2024 -messuilla kuuluivat Joakim Andersson, Arja Tammelin, Miia Heiskanen, Magnus Koskull ja Juho Hyvärinen.

International Telecoms Week 2024 nosti pinnalle tekoälyn, automaation ja tukkumyynnin pohjoismaisen yhteistyön

Tekoäly ja automaatio olivat kuumimmat puheenaiheet vuotuisessa International Telecoms Week 2024 -tapahtumassa Yhdysvalloissa. Tänä vuonna DNA Wholesale ja Telenor Sweden Wholesale osallistuivat tapahtumaan ensi kertaa yhteisellä tiimillä.  

Vuodesta 2008 alkaen järjestetty International Telecoms Week (ITW) on toimialan suurtapahtuma, joka kokosi tänä vuonna yhteen lähes 10 000 osallistujaa. 

”ITW:n kaltaisiin tapahtumiin osallistuminen tarjoaa erinomaisen tilaisuuden oppia alan megatrendeistä. Meille on myös tärkeää päästä kertomaan tukkuliiketoiminnastamme, sillä emme ole vielä niin tunnettuja kuitu- ja kapasiteettimarkkinoilla”, sanoo Joakim Andersson, joka johtaa Telenor Swedenin tukkumyyntiä. 

”Konferenssien kauneus on siinä, kuinka ne kokoavat kaikki samaan paikkaan. On mukava tavata ihmisiä ja keskustella niin olemassa olevien kuin potentiaalisten asiakkaiden ja toimittajien kanssa”, lisää Juho Hyvärinen, DNA:n kiinteiden operaattoripalveluiden myyntijohtaja. 

ITW vahvisti keskeisten trendien eli tekoälyn ja automaation vaikutuksen 

Tämän vuoden ITW antoi sekä Anderssonille että Hyväriselle vahvistuksen siitä, että tekoäly ja automaatio ovat trendeistä kuumimmat. Ne mullistavat alan toimintatapoja. 

Automaation lisääntymisen myötä on mahdollista luopua osasta rutiinitehtäviä ja keskittyä palvelujen kehittämiseen. Lisäksi tekoälyn käytön nopea kasvu luo tarpeen rakentaa uusia datakeskuksia, mikä näkyy Pohjoismaissa, sillä ne ovat edullisen energian ja vakaan poliittisen ympäristönsä ansiosta houkuttelevia kohteita. Samalla tämä hyödyttää tietoliikenteen tukkuyhteyksien tarjoajia. 

”Tekoälyn nousu tarkoittaa, että monet yritykset tarvitsevat merkittävästi suurempaa tietoliikenneyhteyksien kapasiteettia ja kaistanleveyttä, jotta ne pystyvät käsittelemään valtavia datamääriä. Modernien runkoverkkojen ja kuidun saatavuuden ansiosta Telenor ja DNA pystyvät erinomaisesti vastaamaan näihin tarpeisiin”, Hyvärinen sanoo. 

Tiivis yhteispohjoismainen yhteistyö 

Telenor ja DNA osallistuivat tapahtumaan yhteisellä tiimillä, johon kuului kaksi henkilöä Ruotsista ja kolme Suomesta. 

”Tapasimme tapahtumassa sekä asiakkaitamme että potentiaalisia asiakasyrityksiä. Aloitimme yhteisen matkamme jo viime vuoden ITW-tapahtumassa, ja tänä vuonna esittäydyimme kaikkialla Pohjoismaissa toimivana tukkumyynnin keskitettynä palvelupisteenä”, Andersson kertoo. 

Kaksikolla oli paljon paitsi ennalta sovittuja myös spontaaneja tapaamisia. 

”Monet halusivat kuulla yhteistyömme etenemisestä sekä siitä, mitä tarkoittaa käytännössä, kun integroidumme yhä lujemmin Telenorin kanssa. Yhteistyön tuloksena pystymme palvelemaan asiakkaita yhdestä paikasta. Tapahtuman kohtaamisissa kävi ilmi, että uutta tapaamme toimia yhdessä sekä keskittymistämme pohjoismaisiin markkinoihin arvostettiin kovasti”, Hyvärinen kuvailee. 

Hän on osallistunut ITW:hen myös useasti aiemmin, mutta edellisestä kerrasta, vuonna 2019, oli jo vierähtänyt tovi. Anderssonille tämä oli toinen kerta tapahtumassa. 

”Kokemus oli erittäin intensiivinen päivien venyessä pitkiksi. Tavallaan oli hieman hassua mennä Yhdysvaltoihin asti tapaamaan tuttuja pohjoismaisia asiakkaita, mutta toisaalta teki myös hyvää tavata vaihteeksi muuallakin kuin tutuissa kokoushuoneissa. Itse asiassa tapaamiset olivat mielestäni tapahtuman kohokohta”, Andersson päättää. 

 

Haluatko tietää lisää DNA:n ja Telenor Swedenin tarjoamista pohjoismaisista tukkupalveluista? Lue lisää: DNA Wholesale

Avainsanat: