Nopea 4G-verkkomme tavoittaa jo yli 99 % suomalaisista

Nopea, kattava ja luotettava verkko

4G-liikenne kasvaa vauhdilla. Nyt jo yli 70 prosenttia kaikesta datasta siirtyy 4G-verkossa. DNA on viime vuosina investoinut merkittävästi mobiiliverkon kattavuuteen ja kapasiteetin lisäämiseen. Panostamme jatkuvasti myös kiinteän laajakaistaverkon kehittämiseen. Meiltä saat luotettavat yhteydet niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Tarjoamme asiakkaillemme palveluita jo yli 65 maassa ja 600 kaupungissa.

Kunnon yhteyksillä tehoa työhön

DNA:n nopeassa verkossa surffailu sujuu vaivatta. Valitse yrityksellesi sopivin paketti kattavista matkapuhelin- ja Liikkuva laajakaista -liittymistämme. Meiltä saat myös luotettavat ja turvalliset yritysinternet- ja verkkoratkaisut.

Tutustu

Liiketoiminnan jatkuvuus edellyttää turvallista verkkoa

Toimivat ja turvalliset tietoliikenneyhteydet ovat perusedellytys lähes kaikelle liiketoiminnalle. Nopean verkon on ulotuttava käytännössä kaikkialle. Jotta liiketoiminnan jatkuvuus voidaan varmistaa, on tietoturvaan kiinnitettävä erityistä huomioita.

Yrityksen tietoverkosta kehittyy lähes väistämättä monen toimittajan kokonaisuus, joka aiheuttaa haasteita kybertietoturvan kannalta. Samaan aikaan kun tiedon määrä verkoissa kasvaa, myös verkkorikollisuus saa jatkuvasti uusia muotoja. 

Lataa opas ja lue askeleet parempaan tietoturvaan

Kapasiteetin ja älykkyyden merkitys korostuu

Tulevaisuudessa suuri osa verkkoon kytketyistä laitteista on muita kuin tietokoneita ja puhelimia - esimerkiksi kiinteistöautomaatioon, erilaisiin valvontaratkaisuihin ja ilmoitusjärjestelmiin liittyviä laitteita. Tämä luo paineita lisätä verkon liitettävyyttä ja käytettävyyttä sekä kasvattaa verkon kapasiteettia.

Esimerkiksi tulevaisuuden kaupungissa digitaalisuus tuo asukkaille parempia palveluita ja yrityksille liiketoimintaa sekä auttaa taistelussa ilmastomuutosta vastaan. Tämä edellyttää, että myös tietoverkot ovat älykkäitä.

Lataa opas ja tutustu älyverkon mahdollisuuksiin

DNA tarjoaa eniten IoT:n mahdollistavia IPv6-yhteyksiä Suomessa

Uusi IPv6-protokolla on edellytys esineiden internetin (IoT) yleistymiselle, sillä se mahdollistaa päätelaitteiden välisen suoran, kaksisuuntaisen kommunikaation. Uuden protokollan ansiosta yhä useammat käyttäjät ja laitteet voivat siirtää tietoa netissä vaivattomasti.

Tulevaisuudessa kaikki palvelut ja liikenne siirtyvät IPv6-osoitteisiin. Siirtyminen tapahtuu vähitellen tulevien vuosien aikana. DNA johtaa IPv6-kehitystä Suomessa. Yli 97 prosentilla DNA:n liittymistä on mahdollista käyttää IPv6-yhteyksiä.

Lue lisää IPv6-protokollasta

Mikä ihmeen 4G ja 5G

4G - yleisnimitys neljännen sukupolven matkapuhelintekniikoille

4G on yleisnimitys neljännen sukupolven matkapuhelintekniikoille. Suomessa 4G-nimitystä käytetään kahdesta eri tekniikasta; LTE ja DC-HSPA. DNA:n 4G-verkko käyttää molempia.

4G tarjoaa suurempaa nopeutta, joka on välttämätöntä esimerkiksi silloin, kun liikutellaan isoja tiedostoja tai kun pitää voida surffata vaivatta ja keskeytyksittä. Suuren nopeuden ansiosta yhteyttä voi jakaa monen käyttäjän kesken. Yrityskäytössä verkon nopeudella on iso merkitys, koska monia palveluita käytetään verkon yli. Monilla DSL-verkon alueilla 4G tarjoaa kiinteän verkon nopeudet.

Seuraavia askeleita otetaan jo verkkokehityksessä ja tällä hetkellä käytössä oleva 4G/LTE-tekniikka kehittyy vaiheittain kohti 5G:tä.

5G - seuraava askel verkkokehityksessä

5G:n on tarkoitus parantaa 4G/LTE-teknologian käytettävyyttä entisestään. Kehitystyön tavoitteita ovat:

  • 1 millisekunnin radioviive
  • 1-10 Gbps käyttäjänopeudet kentällä
  • 90 % pienempi verkon energiankulutus
  • Jopa 10 vuoden akunkesto IoT-laitteille.

5G-verkossa kaistanleveys on suurempi, ja pilviteknologiat ovat tarjolla mobiilisti. 5G tuo mukanaan myös uudet radiorajapinnat ja aiempaa pienemmän vasteajan. Kiinteä teknologia ja mobiiliteknologia linkittyvät monimuotoisen yhteyden avulla. Tämä tarkoittaa sitä, että liiketoiminnalle kriittiset toiminnot voivat jatkossa toimia myös mobiiliverkon yli.

4G-yhteensopivat laitteet

Useimmat 3G-verkkoa käyttävät laitteet toimivat enimmillään 21 Mbit/s nopeudella. LTE- ja 3G Dual Carrier -verkkojen huippunopeuksilla tarvitaan niille suunniteltu laite. Uusimmat 4G-nettitikut, tabletit ja älypuhelimet tukevat molempia tekniikoita, joten ne käyttävät aina nopeinta mahdollista verkkoa.

Yhteisverkko valmistui!

Yhteisverkon ansiosta kattavammat ja huippunopeat tietoliikenne-
yhteydet on tuotu yli 760 000 ihmiselle Pohjois- ja Itä-Suomeen.

Vahva verkko yli Suomen – mitä seuraavaksi?

Verkkokehityksessä otetaan jo seuraavia askeleita, kun tekniikka kehittyy vaiheittain kohti 5G:tä.

Juokse jo, 5G saa kyllä kiinni!

Kehitystä ei kannata jarrutella. Teollisen tai esineiden internetin hedelmiä voi poimia jo nyt, 5G tulee kun on tullakseen.

Esineiden internet törmää pullonkaulaan

Pullonkaulan nimi on IPv4. Siitä seuraa vaara, ettei kaikille esineille riitä yksilöiviä verkko-osoitteita.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, kuinka voimme parhaiten tukea liiketoimintaasi!

(Yritysmyyntipalvelu avoinna arkisin klo 8-17)

0800 30 20 30