Käyttö ulkomailla

Ollessasi ulkomailla toisen matkapuhelinverkon alueella, puhutaan roamingista eli verkkovierailusta.

Ulkomailta Suomeen soitettaessa asiakasta laskutetaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Kaikista ulkomailla vastaanotetuista puheluista veloitetaan hinnaston mukainen vastaanottomaksu.

DNA:n roaming-hinnoittelu perustuu hintaryhmiin. Hintaryhmän 2 (EU/ETA) maiden välisistä puheluista sekä puheluista Suomeen ja oleskelumaahan veloitetaan 30 sekunnin hinta, sen jälkeen veloitus on sekuntipohjainen. Kaikissa muissa hintaryhmissä soitetun puhelun veloitusjakso on aina 30 sekuntia, kuten myös soitettaessa hintaryhmästä 1 muihin hintaryhmiin. Puhelun vastaanotto kaikissa hintaryhmissä veloitetaan alusta alkaen sekuntipohjaisesti. Hinnat koskevat normaalihintaisia puheluita ja tekstiviestejä, eivät videopuheluita, erityishinnoiteltuja puheluita tai viestejä esim. palvelunumeroihin. Tekstiviestien vastaanotto ulkomailla on maksutonta.

Katso hinnasto

Käytettäessä DNA-matkapuhelinliittymää ulkomailla, DNA pyrkii ohjaamaan asiakkaansa automaattisesti suositeltuun verkkoon.

Soittaminen ulkomailla

Ulkomailla soitettaessa on vastaanottajan puhelinnumeroissa käytettävä maatunnusta. Esim. jos soitetaan suomalaiseen puhelinnumeroon, lisätään alkuun +358, ja ruotsalaiseen numeroon soitettaessa maatunnus on +46.

Soitonsiirrot ulkomailla

Välitön soitonsiirto ulkomailta Suomeen omaan DNA-vastaajaan tai DNA-matkapuhelinliittymään maksutta. Kaikista muista siirtotapahtumista ulkomailta Suomeen veloitetaan roaminghinnaston mukaisesti. Vastaajaviestien vastaanotto ulkomailla on maksutonta EU:n alueella. Maksuttomuus ei koske vastaajaviestien kuuntelua.

Multimediaviestit

Multimediaviestien lähettäminen ulkomailla maksaa liittymätyypin mukaisen kotimaan MMS-viestin verran ja kyseessä olevan operaattorin hintaryhmän mukaisen tiedonsiirron hinnan. MMS-viestin vastaanotto ulkomailla maksaa kyseessä olevan operaattorin hintaryhmän mukaisen tiedonsiirron hinnan.

Tiedonsiirto ulkomailla

Euroopan unionin verkkovierailuasetukseen perustuen DNA:n matkapuhelinliittymiin on kytketty 60 euron ulkomaan tiedonsiirtokäytön saldoraja. DNA-asiakas voi nostaa saldorajaa tai poistaa sen kokonaan ilmoittamalla asiakaspalveluun. Jos tiedonsiirtosaldoraja täyttyy ulkomailla, liittymää voi edelleen käyttää myös ulkomailla ollessa puheluihin ja tekstiviesteihin. Jos puhelimessa on internet-valmius, helppo tapa estää yllättävät tiedonsiirtokulut on tarkistaa että yhteys ei ole automaattisesti päällä ja että se katkeaa automaattisesti jokaisen tiedonsiirtoyhteyden käyttökerran jälkeen. Se onnistuu puhelimen käyttöoppaan ohjeiden mukaan. Jos puhelimella luetaan sähköposteja, tiedonsiirtokuluja voidaan estää valitsemalla sähköpostin synkronointi manuaaliseksi tai ottamalla se matkan ajaksi kokonaan pois päältä.

DNA Matkadata -lisäpalvelu mahdollistaa internetin käytön ulkomailla edullisilla, kiinteähintaisilla tiedonsiirtopaketeilla. DNA Matkadatapaketteja voi tilata EU- ja ETA -alueella. DNA Matkadatan paketoitu tiedonsiirto on vaihtoehto normaalille, käytettyyn tiedonsiirtomäärään perustuvalle laskutukselle. Matkadatapakettien avulla käyttäjä voi valvoa tiedonsiirron kulutusta ja hintaa. 

Matkadatapaketin tilaaminen ulkomailla käy helposti tekstiviestillä. Esimerkiksi Päiväpaketti S tilataan lähettämällä SMS-tilauskoodi PAIVADATAS TILAA numeroon 14000. Paketin tilauksesta saa vahvistusviestin sekä paketin kulumisesta (esim. 30%) ja käyttöajan loppumisesta saa viestin. Paketin voimassaoloaika alkaa tilaushetkestä. 

Lue lisää DNA Matkadatasta