DNA Domain

Hanki oma verkkotunnus helposti!

DNA Domain -palvelulla saat rekisteröityä yrityksellesi oman yksilöidyn verkkotunnuksen, jota voit käyttää verkkosivujen tai sähköpostiosoitteen tunnuksena.

Miksi verkkotunnus DNA:lta

 • DNA Domain -palvelu sisältää verkkotunnuksen rekisteröinnin valitsemaasi rekisteriin tai olemassa olevan verkkotunnuksen siirron DNA:lle. 
 • Verkkotunnuksen rekisteröinti ja ylläpito on vaivatonta, sillä DNA huolehtii rekisteröintiin (tai verkkotunnuksen siirtoon) liittyvistä ylläpito- ja hallinnointitoimista puolestasi.
 • Hoidamme myös verkkotunnusten voimassaolon uusinnan, mikä varmistaa palveluiden katkeamattoman toiminnan ja voimassaolon verkkotunnusten määräaikaisuuksista huolimatta.
 • DNA on virallinen .fi-tunnusten verkkotunnusvälittäjä. Voit rekisteröidä kauttamme myös .eu-tunnuksen tai muun kansainvälisen tunnuksen.

Tarkista haluamasi verkkotunnuksen saatavuus ja tilaa tunnus DNA:lta!

Kiinnostuitko?

Soita yritysmyyntipalveluun (avoinna arkisin klo 8-17) tai jätä yhteydenottopyyntö

0800 30 20 30

Lisätietoa verkkotunnuksista

FI-verkkotunnus

FI-verkkotunnus on suomalainen, luotettava ja turvallinen valinta. FI-verkkotunnusten myöntämisestä ja hallinnoista vastaa Viestintävirasto ja niihin liittyvistä asioista säädetään Tietoyhteyskuntakaaressa (917/2014). DNA toimii Tietoyhteiskuntakaaren mukaisena verkkotunnusvälttäjänä ja huolehtii asiakkaidensa puolesta verkkotunnusten merkitsemisen Viestintäviraston verkkotunnusrekisteriin, tietojen päivittämisen sekä muut laissa säädetyt tehtävät.

Verkkotunnuksen rekisteröimisen edellytykset

 • Verkkotunnus voidaan merkitä vain sen todellisen käyttäjän nimiin.
 • Verkkotunnuksessa saa olla vähintään 2 ja enintään 63 merkkiä.
 • Sallittuja merkkejä ovat kirjaimet a-z ja numerot 0-9. Lisäksi sallittuja merkkejä ovat kansalliset merkit å, ä ja ö sekä Suomessa puhuttavan saamen kielen merkit ja lisäksi tavuviiva-miinusmerkki. 
 • Verkkotunnus ei saa alkaa tavuviiva-miinusmerkillä eikä päättyä tavuviivamiinusmerkkiin. Verkkotunnus ei saa alkaa merkeillä xn--. Kansallisia merkkejä sisältävän verkkotunnuksen ACE muoto (ASCII Compatible Encoding) alkaa aina merkeillä xn--.
 • Lisätietoja kansallisten merkkien käytöstä saat Viestintäviraston sivuilta.

FI-verkkotunnus ei saa merkitsemishetkellä

 1. vastata toisen suojattua nimeä tai merkkiä, ellei verkkotunnuksen käyttäjä pysty esittämään hyväksyttävää perustetta verkkotunnuksen merkitsemiselle tai
 2. muistuttaa toisen suojattua nimeä tai merkkiä, jos verkkotunnus merkitään ilmeisessä hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa.

Suojattuja nimiä ja merkkejä ovat tietoyhteiskuntakaaren perusteella:

 • Suomen kauppa-, tavaramerkki-, yhdistys-, säätiö- tai puoluerekisteriin merkityt nimet tai merkit
 • Julkisyhteisön, valtion liikelaitoksen, itsenäisen julkisoikeudellisen laitoksen, julkisoikeudellisen yhdistyksen ja vieraan valtion edustuston ja sen toimielimien nimet
 • Toiminimi- ja tavaramerkkilaissa tarkoitetut vakiintuneet nimet, toissijaiset tunnukset tai tavaramerkit
 • EUIPO:n tavaramerkkirekisteriin merkityt EU-tavaramerkit.

Täältä löydät tiedot Suomen kauppa-, yhdistys-, säätiö- tai puoluerekisteriin merkityistä nimistä

Patentti- ja rekisterihallituksen (PRH) julkiset rekisterit:

Euroopan unionin immateriaalioikeusviraston (EUIPO) EU-tavaramerkkirekisteri

DNA Domain -palvelun asiakkaalla on velvollisuus varmistua  verkkotunnusten muotoon ja sisältöön liittyvistä vaatimuksista ennen verkkotunnuksen rekisteröintiä. Asiakas vastaa siitä, että rekisteröitävä verkkotunnus on lain mukainen.

Tarkempia tietoja verkkotunnuksen muotoon liittyvistä edellytyksistä saa DNA:n yritysmyynnin tai asiakaspalvelun kautta

Verkkotunnuksen käyttäjän oikeat ja ajantasaiset tiedot

DNA Domain -palvelun asiakas vastaa siitä, että se ilmoittaa DNA:lle oikeat tiedot verkkotunnuksen käyttäjästä verkkotunnusrekisteriin tehtäviä merkintöjä varten. FI -verkkotunnus voidaan rekisteröidä vain sen todellisen käyttäjän nimiin.

Asiakas vastaa siitä, että DNA:lla on aina käytettävissään oikeat ja kulloinkin ajantasaiset tiedot verkkotunnuksen käyttäjästä. Asiakkaalla on vastuu ilmoittaa DNA:lle tiedoissa mahdollisesti tapahtuvista muutoksista.

DNA Domain -palvelun asiakkaan DNA:lle ilmoittamaa ja verkkotunnusrekisteriin merkittyä käyttäjän sähköpostiosoitetta käytetään prosessiosoitteena kuulemisissa ja tiedoksiannoissa. Prosessiosoitteesta säädettäisiin tarkemmin tietoyhteiskuntakaaren 312 §:ssä. DNA ei vastaa mahdollisista seuraamuksista, joita aiheutuu paikkansa pitämättömistä tiedoista verkkotunnusrekisterissä, jos asiakas ei ole ilmoittanut DNA:lle oikeita tietoja tai tiedoissa tapahtuneista muutoksista.

Mieti huolella, mikä on juuri sinulle sopiva verkkotunnus

Ohjeita ja vinkkejä verkkotunnuksen rekisteröintiin löydät Viestintäviraston sivuilta

EU -verkkotunnukset

.eu ja .ею päätteisiä verkkotunnuksia hallinnoi Belgiassa toimiva EURid verkkotunnusrekisteri Euroopan komission nimittämänä. Mikä tai kuka tahansa EU-alueella, Islannissa, Liechtensteinissa tai Norjassa sijaitseva yritys tai yksityishenkilö voi rekisteröidä .eu tai .ею verkkotunnuksen. EU -verkkotunnuksissa noudatetaan EURid:n asettamia sääntöjä ja käyttöehtoja.

Kansainväliset verkkotunnukset

DNA:n kautta on saatavilla myös muita kansainvälisiä (gTLD) ja maakohtaisia verkkotunnuksia. Verkkotunnukset rekisteröidään DNA:n yhteistyökumppanin kautta ja niissä sovelletaan verkkotunnuskohtaisia ehtoja.