SAK - Irtiotto työpöydistä ja konesaleista

Tehokkaammin ja kevyemmin

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö edustaa yli miljoonaa palkansaajaa ja on yli miljoonan suomalaisen ja 21 ammattiliiton keskusjärjestö. Toimintansa perustaksi järjestö määrittelee ihmisarvoisen työelämän, yhdenvertaisuuden ja heikompien puolustamisen. Suoraan SAK:n palkkalistalla on noin sata työntekijää, joista osa toimii Hakaniemenrannassa, osa aluetoimistoissa ympäri maata.

SAK:n tietohallintopäällikkö Vesa Savolainen luonnehtii, että koska Keskusjärjestö "taistelee sanan säilällä", se on erilaisten toimistosovellusten suurkäyttäjä. SAK tekee myös paljon yhteistyötä median kanssa, julkaisee kahta omaa lehteä sekä tekee tutkimustoimintaa.

Tietohallinta- ja viestintäratkaisujen on palveltava hyvin myös sisäistä viestintää, tärkeässä roolissa on erityisesti tiivis yhteydenpito aluetoimistojen kanssa.

Irtiotto työpöydistä ja konesaleista

SAK on uudistamassa viestintäratkaisujaan. Kannettavista tietokoneista siirrytään uusiin hybridikannettaviin ja samalla monet käytössä olleet ohjelmat päivitetään. SAK on hankkinut DNA Businekselta esimerkiksi Lync-pohjaisen videoneuvottelu- ja puheratkaisun.

"Työntekijöitämme on usein vaikea tavoittaa työpöydän ääreltä, sillä he liikkuvat paljon kentällä. Lync-ratkaisun avulla videoneuvottelujen järjestäminen onnistuu puhelimella tai läppärillä helposti mistä vain."

"Sekin on tärkeää, että nyt videoneuvotteluihimme pystyy osallistumaan oman väen lisäksi kuka tahansa mistä päin maailmaa tahansa. Ja yhtä hyvin, oli käytössä sitten iPad, Android- tai Windows-laite", Savolainen kertoo.

SAK on hankkinut DNA Busineksen myös hosting-palveluja. Keskusjärjestöllä on edelleen myös omia palvelimia, mutta DNA Busineksen palvelimet pyörittävät esimerkiksi juuri Lynciä ja DNA Businekseltä niin ikään hankittua uutta sähköpostijärjestelmää.

"SAK:sta - ja myös tietohallinnosta - on jäämässä pian paljon väkeä eläkkeelle. Kun organisaatiomme kevenee, niin voimavaroja on järkevää siirtää omien konesalien ja tekniikan ylläpidosta käyttötukeen."

"Hosting-ratkaisun avulla voidaan lisätä myös käyttövarmuutta ja -turvallisuutta, pienentää esimerkiksi sähkökatkoihin tai tulipaloihin liittyviä riskejä", Vesa Savolainen huomauttaa.

Takana jo pitkä yhteistyö

Kun vanhojen järjestelmien leasing-aika oli umpeutumassa, SAK lähestyi monia eri toimijoita. DNA Business voitti tarjouskilpailun.

"DNA Busineksen ratkaisut olivat kilpailukykyisiä kaikilla kriteereillä. Hostingin valinnassa puntarissa painoi myös se, että meillä on ollut DNA Busineksen runkoverkko noin kymmenen vuotta ja se on toiminut erittäin hyvin."

"Tuntui myös järkevältä ratkaisulta keskittää palveluja yhdelle toimittajalle. Meidän kannaltamme on helppoa, kun saamme tarvitsemamme tukipalvelut yhdestä paikasta".

SAK:n uudet video- ja puheratkaisut ovat käytössä maaliskuun loppuun mennessä.

"Palvelimien siirrossa on periaatteessa sama aikataulu. Mutta siinä on myös enemmän pelivaraa, voimme edetä asteittain ja miettiä mahdollisia pulmakohtia ajan kanssa."

Miksi SAK valitsi DNA Busineksen?

"DNA Busineksen tarjous oli paras kaikilla kriteereillä."

"Meillä on ollut DNA Busineksen runkoverkko käytössä noin kymmenen vuotta. Olemme olleet siihen erittäin tyytyväisiä. Hostingin hankkiminen samalta taholta tuntui varmalta ratkaisulta. Samoin se, että DNA Busineksen toimittamat ratkaisut pyörivät DNA Busineksen palvelimilla."

"Meille on helppoa, kun keskitämme mahdollisimman paljon palveluja yhdelle toimittajalle."

"DNA Business on pärjännyt erittäin hyvin erilaisissa asiakastyytyväisyysmittauksissa. Voin sanoa, että se ei ole mitään sattumaa."