Logomo - Tapahtumien ja luovan talouden keskus

Logomo on kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskus, joka toimii vanhassa VR:n konepajassa rautatieaseman ja ydinkeskustan läheisyydessä Turussa. Logomossa järjestetään konsertteja, kokouksia, seminaareja, kongresseja, messuja, näyttelyjä, elokuvaesityksiä sekä erilaisia yksityistilaisuuksia. Lisäksi talossa on 5 000 neliön toimitilakokonaisuus, Logomo Byrå, jossa työskentelee päivittäin noin 250 ammattilaista 60 yrityksessä.

– Erilaiset tapahtumat messuista kongresseihin ja eri tyyppiset toimitilat, joiden on oltava nopeasti muunneltavissa, asettavat monenlaisia vaatimuksia tietotekniikalle ja viestinnälle; yhteyksien tulee olla monipuoliset, aina varmasti toimivat ja ennen kaikkea turvalliset, listaa Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä.

– DNA on täyttänyt tarpeemme erinomaisesti. Nopeastikin muuttuvissa tarpeissamme DNA on ollut luotettava ja joustava kumppani, jonka kanssa on ollut joka käänteessä mutkatonta asioida.

"Suomen paras esiintymispaikka"

Vuonna 2011 toimintansa aloittaneen Logomon ydinliiketoimintaa ovat tilanvuokraus ja siihen liittyvät oheispalvelut. Tänä vuonna Logomossa järjestetään kaikkiaan noin 900 erilaista tilaisuutta.

Esimerkiksi supersuosittu televisiosarja The Voice of Finland on kuvattu Logomossa elävän yleisön edessä. Suorien lähetysten aikana on tietenkin tärkeää, että kaikki ulkopuolisetkin yhteydet – esimerkiksi äänestäminen ja twiittaukset – toimiva tluotettavasti. Tapahtumapaikkana kisan tähtivalmentajat ylistävät kilvan Logomoa, esimerkiksi laulaja Paula Koivuniemi nostaa Logomo-salin Suomen parhaaksi esiintymispaikaksi.

– Logomo on ehdottomasti Suomen paras esiintymispaikka. Jotain maagista tässä tilassa on, hehkuttaa Paula Koivuniemi. – Täällä on todella upeat tilat, parasta Suomessa, säestää Elastinen.

Kongressit, messut ja kokoukset

Suurten konserttiensa lisäksi Logomo tunnetaan loistavana kokous- ja kongressipaikkana. Talossa pidettiin viime vuonna runsaat 250 yritystilaisuutta, kuten kokouksia, seminaareja ja kongresseja. Logomosta löytyy 14 vuokratilaa, joita voidaan yhdistellä ja muunnella kaikenlaisiin tarpeisiin. Hyvä kokous tarvitsee onnistuakseen oikeastaan aika vähän elementtejä: asiantuntevat järjestelyt ja moitteettomasti toimivan tekniikan.

– DNA:n nopea verkkoyhteys on käytettävissä aina kokouksissa, konferensseissa ja seminaareissa. Verkon kirjautumistiedot löytyvät Logomon infonäytöiltä, Päivi Rytsä kertoo. – Esimerkiksi marraskuinen Creative Business Camp 2014 ja joulukuun TEDxTurku –tapahtuma asettavat viestintätekniikalle monia kovia vaatimuksia. Jo yksistään tapahtumavieraiden lisääntyvä yhteyksien käyttötarve vaatii verkkoyhteyksiltä paljon, Rytsä kertoo.

– Ammattimessuilla DNA:n avoin WLAN palvelee niin vieraita kuin näytteilleasettajiakin. Ja erittäin tärkeää on myös se, että tarvittaessa messuosastojen käyttöön voidaan antaa kiinteät yhteydet omilla ip-osoitteilla niitä tarvitseville.

DNA tukee kasvua Logomossa

Tapahtumatilojen lisäksi Logomo tarjoaa myös eri tyyppisiä toimitiloja yksittäisistä työpisteistä aina suuriin toimistotiloihin. Logomo onkin yksi Suomen upeimmista luovan talouden keskuksista. Tällä hetkellä Logomo Byråssa toimii yli 200 luovan alan ammattilaista ja asiantuntijaa. Logomon suojista ovat löytäneet tilansa muotoilu, mainonta ja markkinointi, viestintä, tapahtuma- ja ohjelmapalvelut, IT-ala, ohjelmisto- kehitys, elokuva- ja tv-tuotanto, kuvataide... Huhtikuussa 2015 valmistuu toimitilakokonaisuus Logomo Konttori ja toimitilat lähes tuplaantuvat 9 000 neliöön. Talossa toimivien yritysten määrä kasvaa arviolta 80–90:een.

– Nopea valokuituyhteys sekä tietoliikenteen ja viestinnän jatkuva häiriöttömyys ovat monelle yritykselle ehdoton perusvaatimus. Muun muassa kaiken tämän DNA on toteuttanut luotettavasti ja asiakaslähtöisesti.

Näillä ratkaisuilla tehostamme asiakkaamme liiketoimintaa

DNA WLAN Enterprise
DNA Security Gateway
DNA Konesali
DNA Yritysverkko