Automatia - Sujuvat siirto-operaatiot

Suomen kaikissa Otto- ja TalletusOtto-automaateissa on DNA Busineksen tietoliikenneyhteydet. Elintärkeiden pankkipalveluiden on pelattava ympäri vuorokauden kaikissa olosuhteissa.

Automatia Pankkiautomaatit Oy ylläpitää ja kehittää Otto-käteisautomaattiverkostoa. Kaikki Suomessa toimivat täyden palvelun pankit ovat Automatian asiakkaita. Yhtiön omistajia ovat tasakolmanneksin Nordea Pankki, OP-Pohjola-ryhmä ja Danske Bank.

Suomessa asioidaan joka kuukausi noin 15 miljoonaa kertaa Otto-käteisautomaateilla. Pankkikorttimaksamisen suosion myötä käteisen käyttö jatkaa yhä laskuaan. Otto-automaatti on silti laajalle käyttäjäkunnalle itsestään selvä peruspalvelu, johon on totuttu luottamaan. Varsinkin harvempaan asutuilla alueilla on paikkakunnan ainoan automaatin tietoliikenneyhteyksien toimivuus erityisen kriittistä.

"Automaattiverkostomme ei ehkä enää ole maailman tiheimpiä, mutta varmasti yksi tehokkaimmista ja toimivimmista. Olemme tottuneet siihen, että automaatit pelaavat aina. Sitä kuvaa hyvin, että kun esimerkiksi lähdetään laivaristeilylle, niin vasta viime hetkellä terminaalista nostetaan rahaa", sanoo Automatian tietohallintojohtaja Esa Makkonen.

Uudenlaisia automaatteja

Automaattien maailmassa kenttä elää Makkosen mukaan jatkuvasti. Laitteita joudutaan siirtämään paikasta toiseen ja uusia kauppakeskuksia avataan. Vanhinta kalustoa on esimerkiksi korvattu uuden sukupolven Ottopisteillä, joita on otettu käyttöön jo noin 350 kappaletta.

Lisäksi Automatia on tuonut tarjolle syksystä 2013 lähtien uudenlaisia TalletusOtto-automaatteja, joilla voi tallettaa euroseteleitä ja -kolikoita korttiin liitetylle tilille. TalletusOttoja on nyt valtakunnallisesti käytössä 60 kappaletta. Vuoden 2015 loppuun mennessä verkosto laajenee noin 150 automaattiin.

"TalletusOtto-automaattien asiakasmäärät ovat jopa yllättäneet meidät eli kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset. Asiakkaat ovat todella nopeasti ottaneet palvelun omakseen", Makkonen kertoo.

Sujuvat siirto-operaatiot

Automatian ja DNA Busineksen yhteistyö on jatkunut jo vuodesta 2010. Tuolloin kaikki Suomen Otto-automaatit siirrettiin silloisen TDC:n verkkoon. Esa Makkosen mukaan etenkin siirto- ja asennusoperaatioissa DNA Business on osoittautunut kilpailijoitaan paremmaksi.

"DNA:n tarjoama palvelutaso oli aikanaan keskeinen syy siihen, miksi valitsimme heidät tietoliikennetoimittajaksi. Automaattien asennukset, siirrot, vaihdot ja uusimiset on hoidettu todella nopeasti ja joustavasti."

"Meille on myös itsestään selvä edellytys, että yhteistyökumppani ymmärtää finanssiliiketoiminnan erityisvaatimukset ja häiriöttömän asiakaspalvelun tärkeyden."

INFO

Kaikki Suomen noin 1 600 Otto-automaattia siirtyivät vuoden 2010 lopulla jopa ennakoitua nopeammassa tahdissa DNA Busineksen verkkoon, kun se valittiin Automatian uudeksi operaattoriksi. Parhaimmillaan verkonvaihtoja tehtiin 90 kappaletta viikossa eli yli 350 kuukaudessa.