Tulevaisuuden ammattilaiset -podcast

Miltä tulevaisuus kuulostaa?

Podcasteissa johtavat asiantuntijat keskustelevat tulevaisuuden näkymistä, mahdollisuuksista ja ratkaisuista digitalisoituvassa maailmassa.

Jakso 1. Tulevaisuuden kaupunki

Kaupungeissa on tulevaisuus. Niissä syntyy uudet asiat, uudet ideat ja uusi liiketoiminta. Mutta miten kaupunkeja tulisi kehittää? Kenen ehdoilla kaupunki tulisi suunnitella? Miten digitalisaatio muuttaa yhteiskunnan rakenteita? Ensimmäisessä jaksossa selvitetään, mitä tulevaisuuden johtavilta kaupungeilta vaaditaan.

Tulevaisuustutkija Ilkka Halavan johdolla keskustelemassa ovat Demos Helsingin tutkimusjohtaja Aleksi Neuvonen sekä Helsingin yliopiston tutkimusjohtaja Mika Pantzar.

Kuuntele

Jakso 2. Tulevaisuuden terveydenhuolto

Onko terveydenhuollon palvelut sidottuja neljän seinän sisälle? Tarvitaanko lääkärin konsultaatiossa fyysistä kosketusta? Toisessa jaksossa selvitetään, miten digitalisaation tuomilla ratkaisuilla voidaan luoda tehokkaampia ja kestävämpiä terveydenhuollon palveluita.

Tulevaisuustutkija Ilkka Halavan johdolla keskustelemassa ovat sosiaali ja terveysministeriöstä lääketieteen tohtori Jaana Leipälä, Työterveyslaitoksen tutkimus- ja palvelukeskuksen johtaja Jorma Mäkitalo sekä biohakkerina tunnettu Dicolen toimitusjohtaja Teemu Arina.

Kuuntele

Jakso 3. Tulevaisuuden oppiminen

Digitalisaatio muuttaa ihmisten ajattelua, käyttäytymistä ja kommunikointia. Samalla työelämässä tarvittavat taidot muuttuvat. Kolmannessa jaksossa selvitetään, miten oppimista ja koulujärjestelmää tulisi kehittää, jotta suomalainen osaaminen pysyisi huipputasolla myös tulevaisuudessa.

Tulevaisuustutkija Ilkka Halavan johdolla keskustelemassa ovat Scoolin luovajohtaja Saku Tuominen, Microsoftin digitaalisen oppimisen strategian johtaja Kati Tiainen sekä radikaali opettaja Pekka Peura.

Kuuntele

Jakso 4. Tulevaisuuden jakelutiet

Digitalisaation ansiosta tieto liikkuu sähköisesti hetkessä minne päin maailmaa tahansa. Samalla äly lisääntyy myös fyysisten tavaroiden kuljetuksessa. Logistiset järjestelmät automatisoituvat ja kuljetukset hoituvat itseohjautuvien ratkaisujen avulla niin maalla, merellä kuin ilmassa. Neljännessä jaksossa selvitetään, miten tulevaisuudessa tavarat ja asiat liikkuvat Suomessa ja maailmalla.

Tulevaisuustutkija Ilkka Halavan johdolla keskustelemassa ovat Demos Helsingin tutkija Tuuli Kaskinen sekä tulevaisuustutkija Risto Linturi.

Kuuntele

Jakso 5. Tulevaisuuden palvelut

Digitalisaatio tuo koko maailman napin painalluksen päähän. Verkko avaa globaalin markkinapaikan niin yrityksille kuin kuluttajille. Samalla uudet palvelut muuttavat myös ihmisten käyttäytymistä ja tottumuksia. Viidennessä jaksossa selvitetään, kuinka digitaaliset palvelut mullistavat maailmaa nyt ja tulevaisuudessa.

Tulevaisuustutkija Ilkka Halavan johdolla keskustelemassa ovat futures designer Minna Koskelo sekä Slushin perustaja ja Woltin toimitusjohtaja ja perustaja Miki Kuusi.

Kuuntele