DNA:n Jukka Leinonen uskoo mutkattomaan työhön: "Luota työntekijän arviointikykyyn etätyössä"

Uusi teknologia on tehnyt työelämästämme nopeampaa, rajattomampaa ja liikkuvampaa. DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen luottaa uuden tekniikan mahdollisuuksiin, kun tekniikka ja laitteet sitovat työntekijän enää harvoin paikkaan tai aikaan.

Uusi työkulttuuri antaa työntekijöille vapauden valita missä, milloin ja miten he työskentelevät. DNA:ssakin työn tekemisen kulttuuri pohjautuu työnteon vapauttamiseen.

- Meillä uutta tapaa tehdä töitä kutsutaan mutkattomaksi työksi. Koko ajatus lähtee siitä, että nykyajan työvälineiden avulla iso osa asiantuntijatyöstä voi olla ajasta ja paikasta riippumatonta. Älykkäiden päätelaitteiden, sovellusten ja nopeiden verkkojen ansiosta työn tekemisen edellytykset ovat aidosti samat riippumatta siitä, missä työskennellään, sanoo DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen.

Leinonen muistuttaa, että kaikille ei ole olemassa yhteistä ratkaisua. Yhdistelmä toimisto- ja etätyötä on parasta antaa päätettäväksi työntekijälle itselleen, ja järjestää molempia varten hyvät edellytykset. Alussa kannattaa myös kokeilla erilaisia malleja erilaista työtä tekeville.

- Pääkonttorillamme ei ole enää kiinteitä työpisteitä, eikä myöskään velvollisuutta istua toimistossa. Ihmiset pystyvät varmasti itse arvioimaan missä ja miten on tehokkainta tehdä työtä – olipa se konttorilla tai laiturin nokassa.

Liikkeellelähtö uuteen työhön DNA:lla tapahtui pienin askelin. Teemaa kokeiltiin valitulla joukolla, jolloin aiheesta kumpuaviin huoliin ja toiveisiin ehdittiin reagoida. Prosessi pysyi hyvin hallinnassa ja muutos koettiin yrityksessä positiivisena.

- Työn digitalisoituminen on tuonut omaan elämääni tasapainoa. Eräänä perjantaina tärkeä kokous siirtyi yllättäen myöhemmäksi iltaan. Olin kuitenkin luvannut pojalleni lähteä kalastusreissulle. Pakkasin vieheet ja lähdimme kalaan. Siirtynyt kokous hoitui kätevästi videoneuvotteluna kesämökiltä, iloitsee Leinonen.

Älä unohda etätyöläisten tiedontarvetta

Vaikka työn konteksti muuttuu digitaalisuuden ja verkkotyöskentelyn myötä, ei perinteistä työhyvinvointia saa unohtaa. Työn pitää säilyä mielekkäänä ja kuormitukseltaan sopivana.

- Koska työntekijämme ovat luottamuksen arvoisia ja meillä suomalaisilla on työkulttuurissa vahva vastuunkanto, on huolenamme vapauden ja vastuun myötä enemminkin liian iso kuin liian pieni työkuorma.

Työn vapauttaminen tuo mukanaan hyviä tuloksia sekä työhyvinvoinnissa että tehokkuudessa. Jotta hyödyt voidaan lunastaa, pitää työntekijöiden ja esimiesten muistaa, että tiedontarve pysyy usein samana.

- Perinteisessä työkulttuurissa monet yritykseen ja osastoon liittyvä tieto siirtyy usein automaattisesti. Jos uudenlaisessa työtavassa aina joku kollegoista on toisaalla, pitää viestintään kiinnittää erityistä huomiota. Perusasiatkin pitää muistaa viestiä sähköisiä kanavia pitkin, päättää Leinonen.

JULKAISTU: 16.4.2015