DNA CONNECTIVITY IOT

IoT/M2M -yhteydet ja liittymänhallinta DNA:n kattavassa mobiiliverkossa.

Mitä on IoT?

Esineiden internetillä tarkoitetaan fyysisiä laitteita, jotka pystyvät aistimaan ympäristöään ja viestimään tai toimimaan aistimansa perusteella älykkäästi, jolloin voidaan ennakoida ja automatisoida työvaiheita. Tähän tarvitaan antureita, ohjelmistoja ja tietoliikenneyhteys.

IoT on monien vaihtoehtojen mahdollisuus, joka tuottaa lisäarvoa palvelun laadun parantuessa, kustannusten alentuessa ja liiketoiminnan kasvaessa.

Löydä IoT:n mahdollisuudet - DNA Connectivity IoT

DNA Connectivity IoT -liittymät on tarkoitettu sensoreiden, laitteiden ja järjestelmien väliseen tiedonsiirtoon, joissa kommunikointi laitteiden välillä tapahtuu mobiiliverkossa. Tarjoamme palvelun 2G-, 3G- ja 4G-verkoissa. Liittymien monipuolinen hallinta onnistuu helposti Cisco Jasperin tarjoaman DNA Control Center -käyttöliittymän avulla. 

IoT-liittymät käyttävät DNA:n valtakunnallista mobiiliverkkoa. IoT-yhteysteknologiana mobiililiittymät soveltuvat erityisesti toteutuksiin, joissa IoT-laitteet sijaitsevat laajemmalla alueella – isommasta kiinteistöstä tai tehdasrakennuksesta kaupunkeihin – tai ovat liikkuvassa käytössä. IoT-liittymät hyödyntävät mobiiliverkon edistyneitä tietoturvaominaisuuksia. Mobiiliverkossa yhdistyy vakiintuneen teknologian toimintavarmuus, jatkuvuus sekä ennakoitava kehitys mobiiliteknologioiden standardien mukaisesti.

Liittymiin on saatavilla fyysisiltä ominaisuuksiltaan erilaisia SIM-kortteja, käyttökohteen tarpeista riippuen. Liittymät voidaan liittää osaksi turvallista yrityskohtaista APN-ratkaisua ja niihin voidaan lisätä roaming ominaisuus, mikäli yhteyksiä halutaan käyttää Suomen ulkopuolella.

Onko sinulla kysyttävää IoT-ratkaisuihin liittyen?
Ota yhteyttä iotconnectivity@dna.fi

DNA Control Center

DNA Connectivity IoT:n myötä saat käyttöösi DNA Control Center -käyttöliittymän, jonka kautta näet kaikki käytössäsi olevat IoT-liittymät ja niihin liittyvät palvelut. Käyttöliittymässä voit mm. hallinnoida liittymiä, valvoa käyttöä tai tilata uusia liittymiä.

DNA Control Center koostuu seuraavista osa-alueista:

DNA Control Center on integroitu osaksi yleisimpiä IoT-pilvialustoja.

Valmiin E2E API-rajapintaintegraation avulla voit helposti ja nopeasti todentaa IoT-ratkaisusi kelpoisuuden ja myös jatkojalostaa integraatiota.

Pilvialustaan integroidaan:

  • Laitteet
  • SIM -status
  • Data ja sen visualisointi
  • Yhteydenvalvonta

Tarjoamme rajapintaintegraation täysin maksutta. Ohjeet ja lähdekoodi löytyvät DNA Connectivity IoT GitHub-tililtä. Integraatioon sovelletaan MIT-lisenssiehtoja ja asiakas hyväksyy lisenssiehdot ottaessaan lähdekoodin tai osan siitä käyttöönsä.

DNA:n M2M/IoT -mobiiliverkko 

DNA Connectivity IoT toimii käyttötarkoituksensa mukaan maankattavasti 2G, 3G tai 4G verkossa.

DNA on viime vuosina investoinut merkittävästi mobiiliverkon kattavuuteen ja kapasiteetin lisäämiseen.

5G parantaa IoT-palveluiden kattavuutta entisestään ja mahdollistaa uusia käyttötapauksia.

NB-IoT ja LTE-M valmius

DNA:n maankattavassa 4G-verkossa on täysi NB-IoT ja LTE-M valmius.

Jos kyseiset tekniikat kiinnostavat joko testimielessä tai tarvitset kuuluvuuden IoT-ratkaisullesi, ota yhteyttä iotconnectivity@dna.fi.

NB-IoT (Narrow Band IoT) on nykyisen 4G LTE verkkoteknologian päälle rakennettu IoT-laitteille tarkoitettu standardisoitu LPWA-tekniikka (Low Power Wide Area). 4G LTE kaistasta allokoidaan NB-IoT käyttöön oma kapea kaista, joka on häiriövapaa ja vain NB-IoT-laitteiden käytössä. NB-IoT:n kantavana ideana on maksimaalinen, jopa seitsenkertainen kuuluvuus (7x), suuri kapasiteetti, sekä laitteiden erittäin pieni virrankulutus ja tiedonsiirtonopeus (50-200 Kbps).

Maksimaalinen kuuluvuus saavutetaan yksinkertaisella signalointirakenteella, joten NB-IoT tarjoaa ratkaisun myös asuttamattomille alueille ja sisätiloihin.

Riippuen käyttötapauksesta, NB-IoT lupaa 5-10 vuoden akunkeston laitteille, mikä perustuu mm. erilaisiin virransäästötoiminteisiin NB-IoT verkossa. Laite voi mennä niin sanottuun syväuneen ja se lähettää dataa ainoastaan ennalta määrättynä ajankohtana esim. kerran viikossa tai harvemmin.

Matalan tiedonsiirtokapasiteetin ja yksinkertaisen rakenteen ansioista NB-IoT verkkoon voi kytkeytyä paikallisesti suuria määriä laitteita ja antureita.

 

LTE-M on niin ikään IoT-laitteille dedikoitu tekniikka, joka kuitenkin käyttää hieman suurempaa kaistanleveyttä, kuin NB-IoT, mahdollistaen astetta suuremmat siirtonopeudet (1 Mbps). Tästä syystä LTE-M:n tarjoamat virransäästöominaisuudet eivät ole aivan yhtä hyvät, kuin NB-IoT:ssa. LTE-M tukee kuitenkin puhetta 4G-verkon yli (VoLTE - Voice over LTE), sekä normaalia saumatonta solunvaihtoa (handover).

Onko sinulla kysyttävää palveluun liittyen? Ota yhteyttä iotconnectivity@dna.fi

 

Katso videoilta mitä etuja DNA Control Center tuo yrityksellesi

Tarjoamme uusille DNA Connectivity IoT -asiakkaille mahdollisuuden kokeilla palvelua.
Lue lisää DNA Connectivity IoT Starter Kitistä