Blogit

Uudenlaiset digikehityshaasteet kaatavat organisaatiorajoja

#Iotnextlevel-kilpailun valintatuomaristossa istuu piinkovia kasvuyrityskentän ammattilaisia. Inka Mero on teknologia-alan sarjayrittäjä ja sijoittaja, minkä lisäksi hän vaikuttaa usean pörssiyrityksen hallituksessa. 

Yritysvalinnat tekevässä tuomaristossa Inka Mero edustaa Industryhack-kasvuyritystä, jonka hallituksen puheenjohtajana hän toimii. Industryhack auttaa asiakkaitaan kehittämään toimintaansa uniikilla tavalla, muun muassa yrityshaasteiden kautta.

”Industryhack on suomalainen kasvuyritys, jonka tavoitteena on kasvattaa globaalia ratkaisijoiden yhteisöä. Ratkaisijoilla tarkoitamme ohjelmistokehittäjiä, liiketoimintaosaajia, palvelumuotoilijoita ja kasvuyrityksiä. Yhdistämme ratkaisijat yrityksiin, jotka osaamista tarvitsevat.”

#Iotnextlevel-kilpailuun valitut yritykset Finnsementti, Martela ja Snellman Pro lähtevät kehittämään ratkaisuja juuri tällä mallilla.

”Iotnextlevel-kilpailu on mielestäni ainutlaatuinen mahdollisuus suomalaisille keskisuurille yrityksille nähdä, mihin ketterillä toimintamalleilla voidaan päästä. Odotan kilpailulta mielenkiintoisia ideoita ja ratkaisuja, joita yritykset voivat lähteä jopa kansainvälistämään.”

Kohti ketterää yrityskulttuuria

Mero näkee, että digitalisaatio tuo yrityksille haasteiden lisäksi myös paljon mahdollisuuksia. Toiminnan tehokkuutta voidaan parantaa avaamalla dataa ja parantamalla tiedonkulkua. Digitalisaation myötä voi syntyä uusia tuotteita ja etenkin palveluita, sillä tuotteet ja tuotanto itsessään palvelullistuvat digitalisaation myötä. Horisontissa häämöttävät myös täysin uudenlaiset liiketoimintamallit.

”Finnsementti pyrkii avaamaan dataansa ja sitä kautta tehostamaan omaa työmaatoimintaansa. Martela lähestyy digitalisaatiota työhyvinvoinnin ja työympäristöjen parantamisen näkökulmasta teknologian ja tiedon keräämisen avulla. Snellman Pro taas etsii uudentyyppisiä liiketoimintamalleja ja kehittää palveluitaan muun muassa ruokahävikin vähentämiseksi ammattilaiskeittiöissä”, Mero paljastaa.

Mero uskoo, että tämän kaltaiset haasteet hitsaavat yrityksen johtoa ja muuta organisaatiota yhteen. Organisaatiorajat häviävät, kun mietitään yhdessä, mikä on omalle yritykselle tärkeintä, ja mitä asioita tulevina vuosina halutaan digitalisaation keinoin ratkoa. Mero toivoo kilpailun synnyttävän myös uudenlaista tekemisen kulttuuria.

”Sen sijaan, että mietitään, suunnitellaan ja rakennetaan vesiputousmallilla ja tehdään alihankintaprosessi, kutsutaankin kehittäjä- ja ratkaisijayhteisöstä hyvin erilaisia osaajia ja ihmisiä paikalle kertomaan, miten he ratkoisivat asian.”

 

Lue lisää #iotnextlevel-kisasta osoitteesta dna.fi/iotnextlevel.

Avainsanat:

IoT

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tekoäly on sitä mitä teemme siitä – ja samaan aikaan sekä uhka että mahdollisuus

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Deepfake-huijaukset ja monet muut verkkorikokset ammattimaistuvat – Jokainen yritys on potentiaalinen kohde kyberrosvolle

Blogi
4/2024 Mari Eklund

Uhkakenttä muuttuu teknologian kehittyessä – miten yrityksen kyberresilienssiä voi vahvistaa?

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.