Tolotech siirsi oven pilveen

Pilvi muuttaa monet perinteisesti paikan päällä tehdyt toimenpiteet etäratkaisuin hoidettaviksi älykkäiksi palveluiksi.

Tamperelainen teknologiayritys Tolotech Oy toi esineiden internetin kulunhallintaan DNA Businessin tiedonsiirtoliittymien avulla.

Jos avaimet olivat viime vuosituhannella hukassa, ei ollut muuta neuvoa kuin hälyttää paikalle talonmies. Tämä on muuttunut, sillä internetin lyötyä yhteiskunnassa kunnolla läpi, kulunhallinnassa on asteittain siirrytty internetpohjaisiin kulkulupiin. Nykyisin yhä useammat fyysiset tuotteet liittyvät osaksi yhteistä, salasanoin ja monin muin tavoin suojattavaa tietoverkkoa. 

”Ovi on oiva esimerkki käynnissä olevasta kehityksestä. Aloitimme tähän liittyvän kehitystyön jo 2000-luvun alussa, pitäen lähtökohtinamme tehokkuutta, turvallisuutta ja etähallittavuutta”, kertoo Tolotechin omistaja ja tuotekehityksestä vastaava Petteri Tolonen.

Tolonen kertoo yhtiönsä kehittämien kulunhallintatuotteiden ja -järjestelmien soveltuvan yhtä lailla niin teollisuuden kuin myös matkailun, hyvinvointipalvelujen ja kaupan eri aloille. Perusideana on, että kulkua kiinteistössä voi hallinnoida etänä, ja että kulunhallinta on saumattomasti integroitavissa vaikkapa varausjärjestelmään. Esimerkiksi hotelliasiakkaalle voidaan antaa sähköinen kulkulupa turvallisesti hotellin aulassa.

”Miehittämättömien palvelujen lisäämiseen on tarvetta kaikilla aloilla. Kun kulunhallinta on siirretty pilveen ja integroitu osaksi yrityksen muita järjestelmiä, tämä mahdollistuu sekä yrityksen että sen asiakkaiden kannalta mielekkäällä tavalla”, Tolonen sanoo.  

Yhteistyö syntyi kiinnostuksesta

Petteri Tolonen kiittelee DNA:n yritysmyyntiyksikköä, joka hänen mukaansa oli alusta saakka innolla mukana kehittämässä toimintaa kohti yhteistä tavoitetta: Tolotechin asiakkaiden entistä sujuvampaa ja turvallisempaa kulunhallintaa.

”Asiakkaan puolesta tapahtuvan tiedonsiirtoliittymän valinnan ja käyttökuntoon saattamisen käyttöönotto oli iso askel.  Aiemmin oli toisinaan esiintynyt pulmia siinä, että asiakkaamme eivät tienneet, millainen tiedonsiirtoliittymä tähän yhteyteen kannattaa hankkia. Nyt meillä on DNA:n 3G-tiedonsiirtoliittymä valmiina kaikissa toimituksissamme”, Tolonen perustelee.

3G-mobiiliteknologiaan perustuva liittymä palvelee hyvin monia toimialoja jätekuljetuksista rakennustyömaihin sekä kauppakeskuksista toimistokeskittymiin. Sen avulla pilvipalveluun perustuva Tolotechin SaaS-kulunhallinta palvelee yhtiön asiakasyritysten henkilöstön ja kiinteistöjen turvallisuutta sekä parantaa samalla kustannustehokkuutta.

”Ovia hallinnoidaan sähköisesti ja etänä myöntämällä kulkuoikeuksia asiakkaan tarpeen mukaan joko jatkuvina tai kertaluonteisina. Kulkua voi rajata myös kellonaikojen, viikonpäivien tai minkä tahansa aikakriteerin mukaan – tai vaikkapa oven käyttömäärän mukaan”, Petteri Tolonen kertoo.

Tolotech on tehnyt läpimurron myös vientimarkkinoille: yhtiöllä on Suomen lisäksi asiakkuuksia muun muassa Chilessä, Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja Norjassa.

Avainsanat:

Digitalisaatio Pilvipalvelut
 

Lue lisää uudesta työstä

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.