Puhelin omaksi vai yritykselle? Laske tarkkaan

Siirryitkö hiljattain yrittäjäksi? Joskus elämäntilanteet muuttuvat nopeasti, ja puhelin- ja liittymäasioiden päivittäminen uuteen tilanteeseen jää helposti. Jokaisessa yrityksessä tarvitaan puhelinta, ja yrittäjän kannattaakin harkita tarkkaan, pitääkö puhelimen omana vai yrityksen listoilla.

Kunnon älypuhelin on yrittäjän luottokumppani. Pienessä yrityksessä älypuhelin taipuu sveitsiläiseksi linkkuveitseksi, jolla voi ottaa esimerkiksi kuvia ja videoita someen, vastailla asiakaskyselyihin Whatsappissa ja skannata kuitit kirjanpitäjälle.

Yrittäjälle kannattavinta on ottaa puhelin firmalle ja ilmoittaa yksityiskäyttö verotuksessa 20 euron kuukausittaisena puhelinetuna. Tällöin yritys maksaa puhelimen hinnan ja puhelinlaskut, ja puhelimen arvonlisäveron voi vähentää oman myynnin arvonlisäveroista. Vähennysoikeus edellyttää, että laskut on osoitettu työnantajalle.

Jos haluat pitää oman, yksityisen puhelinnumerosi, voit ostaa puhelimen firman piikkiin. Verotettavaa etua ei synny, jos yrityksen pääasiallisessa käytössä olevaa puhelinlaitetta käytetään myös vapaa-ajalla. Tässä tapauksessa vain puhelin on myös yksityisessä käytössä, mutta käytät puhelimessa vapaa-ajalla omaa, henkilökohtaista liittymää, jonka kulut maksat itse. Tämä edellyttää esimerkiksi moni-SIM-laitetta tai sitä, että SIM-kortin vaihtaa aina erikseen kun työkäyttö muuttuu yksityiskäytöksi.
 

Löydät kahden SIM-korttipaikan älypuhelimet DNA Kaupasta. Esimerkiksi Huawei Honor 9:n huippuluokan kaksoiskameralla nappaat entistä tarkempia hämäräkuvia ja järjestelmäkameroista tuttuja bokeh-kuvia.

 

Myös yrityksen käyttöön hankittua tietokonetta voi käyttää henkilökohtaiseen surffailuun, kunhan kuitenkin käytät konetta pääasiallisesti yritystoimintaan. Yrityksen tietokoneen yksityiskäytöstä ei synny verotuksellista etua. Yritys voi maksaa kotisi nettiyhteyden, jos käytät sitä myös työasioihin.

Vinkki! Yhtiömuoto vaikuttaa työlaitteiden verokohteluun. Osakeyhtiössä työpuhelinta voi käyttää yksityispuheluihin vain luontoisetuna. Muissa yritysmuodoissa voit tehdä yksityiskäyttötuloutuksen, jossa puhelimen yksityiskäyttö kirjataan veroilmoituslomakkeelle.

Tutustu tarkemmin yrittäjän verotukseen ja verotuksen ajankohtaisiin muutoksiin Verohallinnon sivustolla.

 

Tutustu yrittäjän työkaluihin ja tarjouksiin

Y-tunnuksella saat kunnon työvälineet ja liittymät tarkistetusti edulliseen DNA Hintaan.

Tutustu ja tilaa

Avainsanat:

Vinkit Mobiili
 

Lue lisää uudesta työstä

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.