Mopasolin konenäköjärjestelmä tarkkailee tehtaan laatua

Mopasol on teollisuusautomaatioon erikoistunut perheyritys, joka tarjoaa konenäköjärjestelmillä toteutettua teollisen tuotannon laadunvalvontaa. Viisi henkeä Lahdessa työllistävä yritys

on ollut DNA IoT Starter Kit -testiasiakas ja kokeillut IoT-laitteille standardisoitua LPWA-tekniikkaa (Low Power Wide Area) keväästä lähtien.

”Hain IoT-puolelle operaattoria yhteistyökumppaniksi ja saimme silloin DNA:lta käyttöön NB-IoT SIM-kortteja”, kertoo Mopasolin myyntipäällikkö Tommi Seljas.

Mopasol ja CITY-Rakentajat ovat työstäneet täysin kotimaista ja paikallisesti kehitettyä sekä valmistettua kiinteistöjen olosuhteiden valvonta- ja seurantajärjestelmää nimeltä SmartIO-CIRA.

Testisensorit on rakennettu DNA:n SIM-kortteja hyödyntäen. Parhaillaan on menossa pilottivaihe, jolloin testataan tekniikan toimivuutta ja erilaisia olosuhteita.

”Pilotti käynnistyi nopeasti. Saimme yhteyden toimimaan heti muutamassa päivässä. Testiin on mennyt nyt kolme kuukautta ja kaikki on toiminut sinä aikana oikein hyvin.”

Projektin toteutumisen kannalta ison operaattorin tuki pienelle yritykselle on ollut äärimmäisen tärkeää.

”Kaikki apu löytyi alusta alkaen nopeasti ja olemme saaneet kaikkiin tukiasioihin hyvin vastauksia. Toiminta on ollut joustavaa silloinkin, kun olemme tarvinneet lisäaikaa. Myös markkinoinnin kannalta DNA on ollut keskeinen kumppani.”

Pilotin jälkeen Mopasol ja CITY-Rakentajat aikoo saada kiinteistön mittausjärjestelmän tuotteistettua ja käyttää DNA:n IoT:tä kaikissa myyntiin lähtevissä laitteissa.

 

Näillä ratkaisuilla tehostimme asiakkaan liiketoimintaa:

DNA IoT Starter Kit  

Avainsanat:

Referenssi IoT
 

Lue lisää uudesta työstä

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.