Blogit

Mitä SD-WAN tarkoittaa ja kenelle se sopii?

SD-WAN on ohjelmisto-ohjattu tapa toteuttaa yritysverkkoja. Sen käyttöönotto parantaa yritysverkon hallintaa, kykyä välittää tietoliikennettä, vikasietoisuutta ja käyttökokemusta. Se nostaa tuntuvasti nopeutta reagoida liiketoiminnan muutoksiin toimintamallien digitalisoituessa ja pilvipalveluiden käytön lisääntyessä.

SD-WAN karsii yritysverkon monimutkaisuutta.

Olennainen uusi ominaisuus on se, että SD-WAN-yritysverkko voi hyödyntää saumattomasti useita eri yhteystapoja. Toimipiste voi käyttää rinnakkain eri yhteyksiä, kuten MPLS-yritysverkkoa, langatonta mobiiliverkkoa tai internetliittymää yhdeltä tai useammalta operaattorilta.

Käyttäjä ei havaitse, mikä verkko milloinkin on käytössä, sillä ratkaisu huolehtii verkosta automaattisesti taustalla.

Joustavuudestaan ja älykkyydestään huolimatta SD-WAN-teknologia ei pelasta huonon yhteyden laatua. Internet-yhteyden viivettä ei voi parantaa, ja mahdollisten huonolaatuisten internet-yhteyksien kaistanleveyden tai kaistanleveyden vaihtelun ongelmat voivat välittyä myös SD-WAN-yhteydelle.

Valtteja myös sovelluskohtainen liikenteenohjaus ja parempi tietoturva

SD-WANiin kuuluvat myös älykäs, keskitetty liikenteenohjaus jopa sovelluskohtaisesti ja aktiivinen kuormanjako. Jos jokin verkko kuormittuu liikaa tai jokin yrityksen priorisoitu sovellus tarvitsee enemmän kaistaa, automatiikka ohjaa liikenteen sinne, missä bitit virtaavat parhaiten tarvetta vastaavasti. Tämäkin vahvistaa yritysverkon vikasietoisuutta, nostaa palvelutasoa ja edistää liiketoiminnan jatkuvuutta.

Iso etu on entistä parempi tietoturva, sillä SD-WAN mahdollistaa koko verkon keskitetyn hallinnan ja läpinäkyvyyden ylläpidolle. Tietoturvataso voi kuitenkin kärsiä, jos yritys ei alusta alkaen valitse SD-WAN-ratkaisua, johon korkealuokkainen tietoturva sisältyy valmiiksi. Tietoturvan rakentaminen erillisillä palomuureilla on vaikeampaa ja se nostaa turhaan kustannuksia.

5 SD-WAN-etua pk-yritykselle:

  1. Yritysverkosta tulee hyvin joustava liiketoiminnan tarpeiden muuttuessa.
  2. Parempi yritysverkon välityskyky, hallinta, tietoturva ja käyttökokemus.
  3. Nopea yritysverkon käyttöönotto ja nopeat muutokset.
  4. Mahdollisuus hyödyntää eri yhteystapoja.
  5. Älykäs liikenteenohjaus ja sovelluskohtainen palvelutaso.

SD-WAN palvelee yrityksiä, jotka haluavat parantaa ja tehostaa yritysverkkojaan. Parhaiten se sopii yrityksille, joilla on useita toimipaikkoja ja joilla on käytössä tai tarpeena käyttää useita yhteyksiä. Yleensä tarvitaan sekä yritysverkon liikennöintiä että paikallinen yhteys internetiin, ja SD-WANilla nämä voi toteuttaa ketterästi.

Lue lisää SD-WAN -palveluista!

Avainsanat:

Verkko Yhteydet

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tekoäly on sitä mitä teemme siitä – ja samaan aikaan sekä uhka että mahdollisuus

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Deepfake-huijaukset ja monet muut verkkorikokset ammattimaistuvat – Jokainen yritys on potentiaalinen kohde kyberrosvolle

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.