Kinen järjestelmä valvoo etänä laivojen päästöjä

Kine Robot Solutionsin etävalvontajärjestelmä mittaa alusten rikkipäästöjä Suomen merialueilla. DNA:n kattavat mobiiliyhteydet mahdollistavat valvonnan jopa ulkosaaristossa.

Kine on robotiikkaan ja digitalisaatioon erikoistunut turkulainen yritys, jonka erikoisalaa ovat automaatiojärjestelmät teollisuuden eri aloille ja logistiikkaan, esimerkiksi laivojen lastaukseen.

Yrityksen uusin aluevaltaus on merialusten polttoaineiden rikkipitoisuuksia valvova etäjärjestelmä, jonka Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ostaa Kineltä palveluna. Polttoaineen rikkipitoisuus mitataan alusten pakokaasuvanoista laivareittien varrelta. Valvontajärjestelmä muodostuu useista mittauslaitteista, jotka on yhdistetty yhdeksi tiedonkeruujärjestelmäksi.

”Etävalvonnan ansiosta mitattujen alusten määrä on noussut muutamasta kymmenestä useisiin tuhansiin. Vastaavaa valvontajärjestelmää ei ole muualla maailmassa, joten järjestelmä on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta”, Kine Robot Solutionsin pääomistaja ja teknologiajohtaja Kimmo Salonen sanoo.

DNA:n yhteydet toimivat ulkosaaristossa

Kine käyttää valvontajärjestelmän tiedonsiirtoon DNA:n verkkoa ja mobiilipalveluja, sillä mittauslaitteistot ovat kiinteän dataverkon ulkopuolella. Salosen mielestä DNA:n M2M-mobiilidatapalvelu sopii täydellisesti valvontaverkon tiedonsiirtoon.

”Automaattinen M2M-viestintä sekä erilaiset etävalvontateknologiat mahdollistavat täysin omatoimisten mittausasemien sijoittamisen aina ulkosaaristoon asti”, Salonen huomauttaa.
Valvontajärjestelmä käyttää myös DNA:n SMS-palvelua. Mikäli järjestelmä havaitsee sallitut rajat ylittäviä rikkipitoisuuksia, asiasta lähtee välittömästi tekstiviesti Trafin tarkastajalle.
Kine käyttää DNA:n palveluita kaikessa muussakin datan siirrossa ja viestinnässä, aina matkapuhelimista toimiston laajakaistaratkaisuihin asti.

Näillä ratkaisuilla tehostimme asiakkaamme liiketoimintaa

M2M-yritysliittymät

Avainsanat:

Referenssi Verkko Yhteydet Mobiili IoT M2M
 

Lue lisää uudesta työstä

9/2021 DNA Business

Keskitä mobiilipalvelut yhdelle luukulle – toimivat ja oikein valitut ratkaisut tukevat yrityksen kasvua

Yhä useampi työtehtävä hoituu nykyään mobiilisti.
SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline
9/2021 DNA Business

SIM-kortilla varustettu tabletti on paras liikkuvan työn väline

Neljä asiaa, jotka tekevät tabletista läppäriä näppärämmän työvälineen.
Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa, jossa hän neuvoo yrityksiä muun muassa myynnissä, markkinoinnissa ja johtamisessa.
9/2021 DNA Business

Pizzayrittäjän kasvuneuvo: "Palkkaa ainakin yksi betonibuutsi!"

Merja Rahkola-Toivanen on yrityssparraaja KasvuOpen-verkostossa.
9/2021 Olli Sirkka

Pelataanko teilläkin innovaatiolottoa kahviautomaatilla? Oikeat innovaatiot syntyvät toisin

”Kyllä meillä on innovointikyky pahasti kärsinyt etäilystä”.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.