DNA Business Challenge Golf

Draiveja ja putteja hyvän asian puolesta

DNA Business Challenge Golf haastoi paikalliset yritykset mittelöimään viherkenttien herruudesta. Kisat järjestettiin viidellä paikkakunnalla elo- ja syyskuussa. Kiertueella pelaajia opastamassa oli PGA-prot Heini Haapala ja Ari Savolainen. Kisan lyöntipelin voittajat sai kunnian luovuttaa voittopotin valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle.

Aikataulu ja sarjat

DNA Business Challenge Golf -kilpailut järjestettiin viidellä paikkakunnalla.

Kiertueella kisattiinkahdessa eri sarjassa:

  1.  HCP lyöntipeli: 18,4 taikka pienemmällä tasoitukset pelaavat pelaajat
  2.  Pistebogey: 18,5 taikka suuremmalla tasoituksella pelaavat pelaajat

Lisäksi palkittiin kisan pisimmät draivit ja tarkimmat lyönnit.

Kiertueella pelaajia opastamassa PGA-prot

Heini Haapala

Heini on valmentanut ja opettanut golfia yli viisitoista vuotta. PGA:n jäseneksi Heini hyväksyttiin vuonna 2000. Heini on toiminut useita vuosia naisten maajoukkuevalmentajana ja tehnyt yhteistyötä usean eurooppalaisen huippuvalmentajan kanssa, mukaan lukien Golfliiton päävalmentaja Staffan Johansson.

Ari Savolainen

Ari on pelannut ammattilaisena jo vuosia ja muun muassa pelannut ensimmäisenä suomalaisena Asian Tourilla. Ari valmentautuu Floridassa Brian Moggin alaisuudessa, joka valmentaa useita PGA ja LPGA Tourin pelaajia ja kuuluu USA:n Top 100 valmentajan joukkoon.

Laukaa, Peurunkagolf

Kiertueen ensimmäinen kilpailu järjestettiin Peurunkagolfissa Laukaalla keskiviikkona 16.8.2017.

Voittaja

Lyöntipelin voitto meni Osmo Ruuskalle. Osmo valitsi hyväntekeväisyyskohteeksi Lastu ry:n.  "Pienikin ilo arjessa auttaa jaksamaan – erityisesti lapsia. Haluan omalta osaltani olla yhdessä DNA:n kanssa tukemassa Lastu ry:n kautta tärkeää lasten asiaa", Osmo perustelee valintansa.

Lastu ry on Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen tuki ry jonka tavoite on auttaa lapsia viihtymään Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastoilla, vaikka sairaalassaolo kestäisi kauankin.  

Kenttä

Ronald Freamin suunnittelema Laukaan Peurunkagolfin kenttä avattiin vuonna 1989. 18-reikäinen kenttä sijaitsee Laukaassa luonnonkauniissa järvimaisemassa kahden järven välisellä kannaksella. Kenttä on maastoltaan vaihtelevan ja haasteellisen.

Pori, Kalafornia Golf


Kiertueen toinen kilpailu käytiin suotuisassa kelissä Porin Kalafornia Golfissa perjantaina 25.8.2017. Ennen kilpailua Heini Haapala antoi vinkkejä kisaajille ja haastoi kaikki Beat the Pro -kisaan.

Voittaja

Lyöntipelin voitto meni Janne Larisuolle. Janne valitsi hyväntekeväisyyskohteeksi Lastenklinikantuki ry:n.

Lastenklinikantuki ry kerää parhaillaan varoja TAYS:in uuden lasten ja nuorten sairaalan varustamiseen. Keräysvaroilla tehdään sairaalasta mukavampi paikka pienille potilaille ja kehitetään uusia hoitoja.

Kenttä

Kalafornian golfkenttä on Porin Golfkerhon ylläpitämä kotikenttäalue, jolta löytyy yhteensä 27 reikää. Kenttä on kolmen yhdeksänreikäisen kentän yhdistelmä ja sen on suunnitellut Reijo Louhimo. Kolme osaa ovat nimeltään Joki, Lintupuisto ja Suisto. Osa kentän väylistä sijaitsee vesiesteiden halkomassa avomaastossa ja osa omissa puiden reunustamissa aitauksissaan.
 

Turku, Aurinko Golf

Kiertueen kolmas kilpailu pelattiin Turun Aurinko Golfin kentillä keskiviikkona 30.8.2017.

Voittaja

Lyöntipelin voitto meni Kim Lehtoselle. Kim valitsi hyväntekeväisyyskohteeksi Hope ry:n.

HOPE – Yhdessä & Yhteisesti ry auttaa vähävaraisia ja äkillisen kriisin kohdanneita lapsiperheitä sekä huostaanotettuja lapsia. 

Kenttä

Aurinko Golf on 27-reikäinen golfkeskus Naantalissa. Lassi-Pekka Tilanderin suunnittelema kenttä sijaitsee Naantalin pohjoispuolella Vengan tilan arvokkaassa luonnon- ja kulttuurimaisemassa. Täysimittainen 18-reiän (par 72) kenttä sijoittuu monipuolisiin kallio-mäntymetsämaisemiin. Korkeuserot tuovat oman lisämausteen kentälle.

Espoo, Master Golf

Neljäs kilpailu käytiin Espoon Master Golfissa perjantaina 1.9.2017. 

Voittaja

Lyöntipelin voitto meni Juha Koivuniemelle. Juha valitsi hyväntekeväisyyskohteeksi Hope ry:n.

HOPE – Yhdessä & Yhteisesti ry auttaa vähävaraisia ja äkillisen kriisin kohdanneita lapsiperheitä sekä huostaanotettuja lapsia. 

Kenttä

Master Golfin kentistä vanhempi, Master Course, sijaitsee miellyttävässä metsä- ja peltomaisemassa. Kentän kumpuileva layout on hyvin selkeä, mikä mahdollistaa täydellisen nautinnon jo ensimmäisellä pelikerralla. Etuyhdeksiköllä liikutaan pääasiassa metsien ja niittyjen keskellä. Takayhdeksikkö on avoimempi ja pidempi tarjoten big-hittereille mahdollisuuksia tykittää avauslyönneissä.
 

Tampere, River Golf

Kiertueen viimeinen kilpailu käytiin River Golfissa tiistaina 5.9.2017. 

Voittaja

Lyöntipelin voitto meni Päivi Elolle. Päivi valitsi hyväntekeväisyyskohteeksi Kympin Lapset.

Kympin Lapset - HYKSin lapsisyöpäpotilaiden vanhemmat ja ystävät r.y.päämääränä on parantaa HYKSin Lasten ja nuorten sairaalassa hoidettavien lapsisyöpäpotilaiden hoito-olosuhteita sekä tukea lasten kuntoutusta ja kehitystä.

 

Seuraa golfkiertueen tunnelmia Twitterissä

#DNABC

 

Siirry Twitteriin