DNA Tunnusturvan tuki ja ohjeet

DNA Tunnusturva -palvelun asennus ja käyttöönotto

DNA Tunnusturva suojaa koko perheen salasanat ja haluamasi määrän sähköpostiosoitteita eli verkkopalveluissa käyttämäsi tunnukset. Palvelulla on kaksi tehtävää:

Hallinnoi ja luo vahvoja salasanoja  

 • Tallenna salasanat helppokäyttöiseen sovellukseen – samalla tilauksella. Jokainen perheenjäsen saa käyttöönsä oman salasanapankin. 
 • Luo sovelluksen avulla helposti vahvoja salasanoja.
 • DNA Tunnusturva muistaa salasanasi, kaikilla laitteillasi. Automaattinen täyttö toimii mobiililaitteissa ja desktop-laitteissa Firefox-, Chrome- ja Safari-selaimilla. 

24/7 valvonta ja monitorointi tietomurtojen varalta 

 • Voit lisätä tilausvaiheessa valitsemasi määrän sähköpostiosoitteita DNA Tunnusturvan monitoroitaviksi eli valvottavaksi. Tällöin saat toimintaohjeet sähköpostiisi aina, jos tietojasi on ollut mukana tietomurroissa.
 • Jos jossakin käyttämässäsi verkkopalvelussa ilmenee tietomurto, saat heti ilmoituksen ja tarkat ohjeet siitä, miten voit selvittää tilanteen mahdollisimman vähäisin vahingoin.

Tilaa palvelu ja ota sovellus käyttöösi 

 1. Tilaa DNA Tunnusturva netistä, DNA Kaupasta tai DNA:n myyntinumerosta 0800 550 044 (ark. 9-20, la 10-16. Numero on maksuton).  Valitse samalla kuinka monta sähköpostiosoitetta eli verkkopalveluissa käyttämääsi tunnusta haluat suojata (2, 5 tai 10 sähköpostiosoitetta). Palvelun hinta vaihtelee sähköpostiosoitteiden määrän mukaan. 
 2. Asenna DNA Tunnusturva -sovellus laitteellesi sähköpostiin saamastasi asennuslinkistä. Jos käytössäsi on Android-laite, et tarvitse lataamista varten tunnuksia. iOS-laitteisiin kirjaudutaan käyttämällä DNA Tunnusta. Jos sinulla ei vielä ole DNA Tunnusta, voit luoda sen käyttöösi täällä. Asenna sovellus saman tien kaikkiin käyttämiisi laitteisiin. 
 3. Luo pääsalasana. Kun olet asentanut DNA Tunnusturvan käyttöösi ja käynnistät sovelluksen ensimmäisen kerran, sovellus pyytää sinua luomaan pääsalasanan. Pääsalasana on ainoa salasana, joka sinun tarvitsee muistaa sen jälkeen, kun olet ottanut palvelun käyttöösi. Tarvitset pääsalasanan jatkossa vain sovelluksen käyttämiseen. Huom! Tämä on todella tärkeä salasana, jonka palauttaminen onnistuu jatkossa vain palautuskoodin avulla. Laita salasana talteen ja luo heti seuraavaksi pääsanan palautuskoodi!

Luo pääsalasanan palautuskoodi heti käyttöönoton yhteydessä

Huom! Luo pääsalasanan palautuskoodi mahdollisimman pian DNA Tunnusturva -palvelun käyttöönoton jälkeen. Palautuskoodi on ainoa tapa palauttaa pääsalasana, jos unohdat sen. Jos salasana unohtuu eikä palautuskoodia ole, pääsy sovellukseen estyy lopullisesti. 

Ota käyttöösi salasanapankki eli Holvi

DNA Tunnusturvan salasanapankki kannattaa ottaa käyttöön kaikilla laitteilla, jotta salasanasi ovat ulottuvillasi aina, kun kirjaudut palveluihin, laitteesta riippumatta. Salasanapankin eli Holvin voi ottaa käyttöön koko perheen laitteisiin, samalla tilauksella, jolloin kaikki voivat jatkossa luoda ja tallettaa vahvoja salasanoja omaan käyttöönsä.

Aloita tietomurtojen monitorointi eli valvonta

 • Voit lisätä tilausvaiheessa valitsemasi määrän sähköpostiosoitteita DNA Tunnusturvan monitoroitaviksi eli valvottavaksi. Tällöin saat toimintaohjeet sähköpostiisi aina, jos tietojasi on ollut mukana tietomurroissa.
 • Saat sähköpostiisi ilmoitusviestin, jossa kerrotaan, mitä henkilötietoja tietovuodon yhteydessä on vaarantanut, mikä tietovuoto on kyseessä, mihin yritykseen tai tahoon tietovuoto on kohdistunut, milloin tietovuoto on tapahtunut ja mitä henkilötietoja (esim. salasanoja, luottokorttien numeroita ja katuosoitteita) monitoroituun sähköpostiosoitteeseesi liittyy.
 • Kun olet aktivoinut tuotteen ja luonut pääsalasanan, voit lisätä ensimmäisen sähköpostiosoitteen monitoroitavaksi kohteeksi.