Näin saat teräväpiirtotasoiset kanavat näkyviin

Jos asut kaapeliverkon ulkopuolella, saat DNA:n tarjoamat teräväpiirtokanavat ja huippulaatuisen kuvan oikeiden laitteiden ja VHF-antennin avulla. DNA:lla on maan laajin antenniverkon kanavavalikoima – viihdettä, dokumentteja ja urheilua.

Antennikodin tarkistuslista:

1. Testaa onko televisiosi valmis vastaanottamaan DNA:n antenniverkon HD-kanavia

Antenniverkossa lähetettävien televisiokanavien näkyvyysalue riippuu siitä, vastaanotetaanko kanava Digitan käyttämiltä UHF-taajuuksilta vai DNA:n käyttämiltä VHF-taajuuksilta. Osa kanavista on vapaasti käytettävissä ilman lisämaksua, osa kanavista on maksullisia ja vaativat näkyäkseen erillisen ohjelmakortin ja kanavapaketin tilauksen. DNA:n maksu-tv-paketit yhdistävät näiden kahden eri taajuuden kanavat, jolloin voit katsella myös Digitan UHF-verkon kanavia.

Ylen TV2 HD –kanava on DNA:n VHF-verkon antennikodeissa vapaasti katsottavissa. Testaa, saatko kanavan näkyviin. Jos kyllä, voit vastaanottaa DNA:n antenniverkon tarjontaa ja DNA:n TV-kanavapaketit ovat tilattavissasi. Tee testi:

  1. Avaa televisiosi
  2. Käännä kanavalle 22
  3. Näkyykö Yle TV2 HD -kanava?

Jos kanava näkyy, olet DNA:n verkossa. Tutustu DNA:n kanavapakettitarjontaan.

Jos Yle TV2 HD –kanava ei näy, jatkaa tarkistuslistaa eteenpäin.

2. Ota selvää, onko katollasi DNA:n lähettimeen suunnattu VHF-antenni

Jos kotitalosi katolta puuttuu VHF-antenni tai se ei ole suunnattu DNA:n lähettimeen, kuva ei näy. Voit tilata antennin ja asentaa sen itse tai kutsua asentajan, joka tuo antennin tullessaan. Lue lisää asennuksesta.

Asunto-osakeyhtiössä ota yhteyttä isännöitsijään.

3. Onko televisiosi tai digiboksisi HD-ajassa?

Teräväpiirtolähetysten katselu onnistuu, jos käytössäsi on Antenna Ready HD –hyväksytty digiboksi tai –televisio. Maksullisten kanavien katseluun tarvitset erikseen tilattavan TV-kortin ja CI+ -kortinlukijan. Antenna Ready HD –digiboksiin kortinlukijaa ei tarvita. Suosittelemme Antenna Ready HD –television käyttöä.

Saat digiboksin ja kortinlukijan DNA Kaupasta tai suoraan verkkokaupasta.

Kaikki Antenna Ready HD -hyväksytyt päätelaitteet on listattu testatutlaitteet.fi-sivustolla.

4. Tilaa halutessasi lisää HD-tasoisia kanavia

DNA tarjoaa maan laajimman kanavavalikoiman antenniverkossa sekä useita HD-kanavia. Maksullisilla kanavilla tarkoitetaan sellaisia kanavia, jotka tilataan erikseen. Valittavanasi on lukuisia erilaisia kanavapaketteja, joiden sisältämät TV-kanavat voit valita omien mieltymystesi mukaan. Kanavapakettien HD-tasoiset kanavat on merkitty erikseen HD-maininnalla. Maksu-TV-pakettien sisältämät kanavat voivat olla ennalta määriteltyjä tai voit valita paketin, jonka sisällön voi itse räätälöidä. Valittavanasi on laaja kattaus viihdettä, dokumentteja, sarjoja, luonto-ohjelmia, lastenohjelmia ja urheilua.

Tilattuasi kanavapaketin saat erillisen TV-kortin. Sama kortti käy niin antenni- kuin kaapelikotiin, ja voit ottaa TV-kortin halutessasi mukaan vaikka mökille. Aseta TV-kortti digiboksin kortinlukijaan tai CI+ -kortinlukijaan. Antenna Ready HD -digiboksi ja CI+ -kortinlukija on aina linkitettävä TV-kortin kanssa. Lue lisää linkityksestä alta.

Kanavat avautuvat viimeistään 1-2 vuorokauden kuluessa.

Tutustu DNA:n kanavavalikoimaan ja valitse sopivin paketti!

5. Linkitä TV-korttisi, jotta saat maksukanavat näkyviin

Antenna Ready HD -digiboksi tai CI+ -kortinlukija on aina linkitettävä TV-kortin kanssa. Voit tehdä linkittämisen Minun palvelussa tai soittamalla DNA:n asiakaspalveluun puh. 044 144 044. Ilmoita samalla kortinlukijasta löytyvä linkitysnumero.

Huomaathan, että TV-kortti on asetettava linkitettävään laitteeseen (CI+ -kortinlukija tai digiboksi) 14 vrk kuluessa siitä kun linkitettävä laite on lisätty DNA:n asiakastietokantaan. Linkitetty laite on pidettävä päällä, kunnes linkitystä vaativat maksu-tv-kanavat avautuvat katsottavaksi. Kanavat avautuvat viimeistään 1-2 vuorokauden aikana. Maksu-tv-kanavien aukeamista odotellessa voit katsoa muita kanavia.

Ennen kuin soitat asiakaspalveluun, tee näin:

  1. Kirjoita linkitysnumero muistiin. Numero löytyy digiboksin tai kortinlukijan sarjanumerotarrasta nimellä Chip-ID, Chipset ID tai CAM ID. HUOM! Linkitysnumero ei ole sama kuin sarjanumero.
  2. Kirjoita muistiin myös TV-kortin numero, jonka löydät TV-kortin kääntöpuolelta.
  3. Kirjaudu Minun palveluun ja linkitä kortinlukija tai digiboksi Minun palvelun TV-palvelut-osiossa. Voit myös soittaa DNA:n asiakaspalveluun puh. 044 144 044 tehdäksesi linkityksen.

Lisätietoa CI+ -kortinlukijasta ja Antenna Ready HD -laitteista saat kortinlukijan tuotesivulta ja osoitteesta testatutlaitteet.fi.

6. Lisätietoa teräväpiirtokanavista ja laitteista

Jos haluat lisätietoa teräväpiirtokanavista, -laitteista tai –termeistä, lataa ja lue läpi PDF-ohje tai soita asiakaspalveluumme: 044 144 044.

Lisää keskustelua, vastauksia ja vinkkejä löydät DNA:n tukisivustolta.

Antennikanavien näkyvyys vaihtelee alueen ja verkon mukaan:

VHF-verkon kautta lähetettävien kanavien katseluun tarvitaan VHF-antenni suunnattuna DNA:n lähetinasemaan sekä Antenna Ready HD hyväksytty vastaanotin (tarkistuslista edellä). VHF-kanavat näkyvät DNA:n verkossa.

UHF-verkon kanavista osa vaatii Antenna Ready HD -laitteen ja osa näkyy kaikilla laitteilla. Kanavien saatavuus vaihtelee alueittain. UHF-kanavat näkyvät Digitan verkossa.

Kaikki kanavapaketit tilataan DNA:lta. Katso kanavakartasta DNA:n antenniverkon ja Digitan UHF-verkon kautta näkyvät kanavat – teräväpiirtona ja ilman. DNA toimittaa maksu-tv-kanavat kaikkiin antennikoteihin, verkosta riippumatta.