Rajoitukset ja estot

Pidä puhelinlaskusi kurissa estopalveluilla

Mobiililiittymiin on tarjolla useita puhelimen käyttöä ja suojausta helpottavia esto- ja rajoituspalveluita. Palvelut ovat tilattavissa DNA:n asiakaspalvelun kautta.

Voit tarvittaessa rajoittaa soittamista ja puheluihin vastaamista sekä tekstiviestien vastaanottamista ja lähettämistä niin kotimaassa kuin ulkomailla.  Voit myös asettaa liittymääsi palvelukohtaisia estoja esimerkiksi maksullisiin palvelu- ja viihdenumeroihin soittamiselle.

Estot voit kytkeä liittymääsi soittamalla asiakaspalveluumme. HUOM! Datarajoitus ulkomailla on kytkettynä automaattisesti kaikkiin DNA:n mobiililiittymiin.

Soitonestot

Puhelurajoituksilla voit tarvittaessa estää helposti puhelut maksullisiin viihde- ja palvelunumeroihin.

Soitonestoluokat

Viestintävirasto on jakanut maksulliset asiointi-, ajanviete- ja aikuisviihteen (esim. 0600- ja 0700-alkuiset) palvelunumerot eri luokkiin.
Soitonestoluokat lyhyesti:

U: Estää soittamisen kansainvälisiin puhelinverkkoihin ja kansainvälisen kytkennän välittäviin palvelunumeroihin
P1: Estää soittamisen kansallisen ja kansainvälisen kytkennän välittäviin palvelunumeroihin sekä yleishyödyllisiin-, asiointi-, ajanviete- ja aikuisviihdepalveluihin
P2: Estää soittamisen asiointi-, ajanviete- ja aikuisviihdepalveluihin
P3: Estää soittamisen ajanviete- ja aikuisviihdepalveluihin
P4: Estää soittamisen aikuisviihdepalveluihin

DNA tarjoaa käyttäjälle myös seuraavia estoluokkien yhdistelmiä: U+P1, U+P2 ja U+P3

Tekstiviestiestot

Tekstiviestirajoituksilla voit tarvittaessa estää helposti tekstiviestiliikenteen maksullisiin palvelu- ja viihdenumeroihin. Voit myös estää Mobiilimaksun ja erilaisten maksullisten sovellusten tilaamisen ja lataamisen.

Viestinestoluokat

Viestintävirasto on jakanut maksulliset asiointi-, ajanviete- ja aikuisviihteen (esim. 0600- ja 0700-alkuiset) palvelunumerot eri luokkiin.

Viestinestoluokat lyhyesti:

  • Viestiesto P1: Estää tekstiviestien lähettämisen sekä vastaanottamisen ja Mobiilimaksun yleishyödyllisiin palveluihin, asiointipalveluihin, ajanvietepalveluihin ja aikuisviihdepalveluihin
  • Viestiesto P2: Estää tekstiviestien lähettämisen sekä vastaanottamisen ja Mobiilimaksun asiointipalveluihin, ajanvietepalveluihin ja aikuisviihdepalveluihin
  • Viestiesto P3: Estää tekstiviestien lähettämisen sekä vastaanottamisen ja Mobiilimaksun ajanvietepalveluihin ja aikuisviihdepalveluihin
  • Viestiesto P4: Estää tekstiviestien lähettämisen sekä vastaanottamisen ja Mobiilimaksun aikuisviihdepalveluihin

Sovelluskauppojen Mobiilimaksu ostokset voi estää P1-, P2- tai P3-viestiestoilla, jotka estävät kaikki ostokset sovelluskaupoista sisältötyypistä riippumatta. Mobiilimaksulla voit ostaa DNA puhelinlaskulle sovelluksia tai muuta sisältöä Google Play, Windows 10 Kauppa ja Windows Phone Kauppa -sovelluskaupoista.

MMS-estot

Mikäli haluat rajoittaa MMS-palvelun käyttöä liittymälläsi, voit kytkeä päälle joko MMS Lähetyseston, MMS Vastaanottoeston tai MMS Palvelueston.

MMS Lähetysesto estää MMS-viestien lähetyksen, MMS Vastaanottoesto estää MMS-viestin vastaanottamisen ja MMS Palveluesto estää sekä MMS-viestien lähetyksen että vastaanoton.

Verkkovierailuesto

Verkkovierailuesto estää liittymän käytön ulkomaan verkossa. Verkkovierailuesto on hyödyllinen liikkuessasi Suomen raja-alueilla.

Datarajoitus ulkomailla

Datarajoitus on automaattisesti käytössä kaikissa DNA:n mobiililiittymissä.

Saldorajapalvelu on tarkoitettu ulkomaan tiedonsiirtokulujen, kuten esimerkiksi nettisurffailun, sähköpostin käytön ja tiedostojen lataamisen hallintaan. Palvelu suojaa yllättäviltä tiedonsiirtoveloituksilta ulkomaan matkoilla katkaisemalla tiedonsiirtoyhteyden saldorajan täyttyessä.

Palvelun oletusarvoinen saldoraja on 60 euroa laskutuskaudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että nettikäytöstäsi koituva lasku ei ylitä 60 euron (tai itse asettamaasi) rajaa.

Tekstiviesti kertoo, kun saldo on loppumassa

Ulkomaisessa verkossa olevaan liittymään lähetetään muistutustekstiviesti, kun 80 prosenttia palvelun sovitusta saldorajasta on käytetty. Lisäksi muistutusviesti lähetetään, kun saldoraja on täyttynyt, jolloin liittymällä ei voi enää käyttää tiedonsiirtopalveluja ulkomailla.

Saldorajaa voi muuttaa

Sopivan katkaisurajan voi valita seuraavista kiinteistä laskutuskauden saldorajoista: 30€, 60€, 100€, 200€, 300€, 400€ ja 500€. Datarajoitus ulkomailla -palvelun kytkentä, poisto ja saldorajan muutokset ovat maksuttomia. Palvelusta ei peritä kuukausimaksua.

Tiedonsiirron käyttökatto on EU:n viranomaisvaatimus, jonka DNA tarjoaa tiedonsiirtokustannusten hallintaan kaikkialla maailmassa.