Vesa, operointipäällikkö

Vedän DNA:n siirtoverkkojen operointia eli vastaan operoinnin osalta siitä, että asiakkaiden sekä järjestelmien yhteydet toimivat ja että uudet yhteydet toimitetaan sovitussa ajassa. Lisäksi vastaan viankorjausprosessista.

Omalla kohdallani kaikki alkoi Lännen Puhelimella vuonna 1996 kun tutkin, miten ISDN saadaan teknisesti tuotteistettua asiakkaille. Tämän jälkeen olen saanut uppoutua mitä moninaisimpiin teknisiin projekteihin. Lähes heti työhönottoni jälkeen käynnistettiin DNA:n verkon pohjana toimineet Cityverkot, ja sain tehtäväkseni käyttöönottaa ja ylläpitää keskukset, mobiilivaihteen, SMS-keskuksen ja ohjaimet. Tässä sain pistää kädet saveen ja olla mukana jopa asentamassa tukiasemia ja antenneja.

DNA:n ilmapiirin ansiosta on mukava tulla joka aamu töihin. Monipuoliset työtehtäväni sekä tekniikan ja järjestelmien kehitys tuovat mukanaan sopivasti haastetta. DNA onkin jatkuvasti kehittyvänä yrityksenä mielenkiintoinen työpaikka, jossa on mahdollisuus omalla innostuksella ja panoksella oikeasti vaikuttaa asioihin. On ollut hienoa päästä pitkällä aikavälillä seuraamaan miten eri alueiden hyvinkin erilaisista toiminnoista on muodostunut nykyinen, yhteen hiileen puhaltava DNA.

DNA:n arvot ovat mukana työskentelyssäni erittäinkin konkreettisella tasolla. Siirtoverkoissa toteutamme palvelut ja korjaamme ongelmat nopeasti. Onkin hyvä, että meillä on melko suuret valtuudet tehdä ratkaisut mutkattoman itsenäisesti.

Esimiestyötä DNA:lla kuvailisin yhdellä sanalla: helppoa. Meillä on niin vastuullinen ja osaava henkilökunta, että asiat hoituvat usein parhaiten, kun ei mene väliin sotkemaan. Sen lisäksi, että haluan olla esimiehenä tasapuolinen, rehellinen ja nopea päätöksentekijä, pyrin ennen kaikkea mahdollistamaan työkavereilleni hyvän ilmapiirin ja työrauhan tehdä töitä. Suodatan pois mahdollisimman paljon byrokratiaa, jolloin he voivat keskittyä olennaisimpaan.

Operoinnissa asiantuntijoiden työhön kuuluu myös vapaaehtoinen joustaminen työajoissa: teemme paljon viankorjausta ja huoltotöitä öisin ja viikonloppuisin. Tämä vaatii toimiakseen motivoituneen porukan, jossa on tekemisen meininki ja hyvä ilmapiiri.

Työn ulkopuolella pelailen teini-ikäisten poikieni kanssa jalkapalloa ja pingistä sekä urheilen muutenkin vähän joka lajia, olematta missään varsinaisesti hyvä. Vaimon kanssa pelaamme paljon tennistä ja kaveriporukan kanssa nousimme vielä ikämiehinä Rauman sählypuulaakissa mestaruussarjaan pitkän divarijakson jälkeen – ei se nopeus, vaan harjaantunut pelisilmä.