Zadaa laittaa hyvää kiertämään

Moderni kuluttaja tekee tietoisia valintoja muun muassa hinnan, ekologisuuden ja eettisyyden perusteella. Tietoisuus valintojen vaikutuksista ympäristöön on saanut kiertotalouden kukoistamaan. Esimerkiksi kirpputorilöydöt valtaavat yhä enemmän tilaa trendsetterien vaatekomeroista.

Digitalisaatio on tuonut myös helpomman vaihtoehdon täyteen ahdettujen myyntipöytien tavararöykkiöiden kaivamiselle. Kirpputorit ovat viime vuosina siirtyneet nettiin, jossa jalkoja ja hermoja säästäen sopivia tuotteita etsitään muun muassa Facebook-ryhmistä. Omaa tyyliä ja kokoa vastaavien vaatteiden löytäminen vie kuitenkin edelleen aikaa.

Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun kasvatit ja pitkään digimarkkinoinnin parissa työskennelleet Iiro Kormi ja Aamer Chaichee halusivat rakentaa palvelun, jolla on aito tarkoitus ja jolla voidaan ratkaista oikea ongelma. Syntyi Zadaa-sovellus, jossa käyttäjät voivat ostaa ja myydä laadukasta käytettyä muotia kätevästi ja turvallisesti.

Mikä sitten erottaa Zadaan muista second hand -sovelluksista ja nettikirppiksistä?

“Zadaa on maailman ainoa sovellus, joka ratkaisee vaatteen istuvuus- ja tyyliongelmia käytettyjen vaatteiden kuluttajamarkkinoilla”, Kormi selventää. Zadaa-sovellukseen kirjautuessa käyttäjä määrittelee oman vartalomallinsa, pituutensa, painonsa sekä omaa tyyliä vastaavat brändit. Näiden tietojen pohjalta sovelluksen algoritmi tekee personoidun feedin, joka tarjoaa juuri kyseiselle käyttäjälle sopivia tuotteita. Kun taas laittaa itse tuotteita myyntiin, algoritmi etsii automaattisesti niille sopivaa ostajaa.

Sovellus on saanut perustajien mukaan erittäin hyvän vastaanoton: “Olemme kasvaneet kuukausitasolla eksponentiaalisesti.” Käyttäjät ovat kiitelleet muun muassa Zadaan 100 % hintatakuuta. Jos ostetussa tuotteessa on vikoja, joita myyjä ei ole esittänyt kuvissa tai tuotteen tiedoissa, Zadaa Protectionin ansiosta vaatteen voi palauttaa ja ostaja saa koko maksetun summan takaisin. 

Zadaa tekee yhteistyötä Matkahuollon kanssa, eli tuotteiden postittaminen on tehty käyttäjälle mahdollisimman helpoksi. Käyttäjä voi nyt lähettää kaikenkokoisia sekä -painoisia paketteja kolmella eurolla minne tahansa Suomessa. Lisäksi toimituksen luotettavuus on turvattu hyvin: vastaanottaja maksaa paketin etukäteen, mutta rahat lähtevät tililtä vasta, kun ostaja noutaa paketin. 

Zadaan tarina jatkuu vielä. Luvassa on ainakin reviirin laajennusta: “Olemme luomassa markkinoita Tukholmaan, jotta Zadaassa voi ostaa myös kuuminta muotia suoraan Ruotsista”, Kormi paljastaa.

 

Lataa Zadaa iOS:lle tai Androidille

Avainsanat:

sovellukset vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!