Power Hover - Uusi suomalainen mobiilipeli-ilmiö?

Kaikkihan tuntevat Rovion Angry Birdsin ja Supercellin Clash of Clansin, mutta oletko kuullut Oddrok-pelistudion Power Hoverista? Et ehkä vielä, mutta saatat kuulla piakkoin. Se valittiin nimittäin hiljattain Googlen järjestämän indie-pelinkehittäjien kilpailun finaaliin. Kilpailun voittajalle on varmasti tiedossa mainetta ja mammonaa, joten Power Hoverista voisi hyvinkin olla seuraavaksi suomalaiseksi mobiilivientituotteeksi Angry Birdsin ja muiden rinnalle.

Perusideana Power Hoverissa on ohjata lautailevaa robottia erilaisten tasojen läpi keräämällä samalla pattereita luodakseen virtaa robotin kotikylälle. Ohjaaminen on yksinkertaista, robotti liikkuu vasemmalle painamalla näytön vasenta laitaa ja oikealle painamalla oikeaa laitaa. Muita kontrolleja pelissä ei olekaan. Pelimekaniikka on oikein viihdyttävä ja robottia tasojen läpi ohjaillessa sai kulumaan tovin jos toisenkin.

Power Hoverin ehdoton valttikortti on kuitenkin sen visuaalinen puoli. Pelin grafiikat ovat hauskan retromaiset ja vähintään yhtä retro soundtrack tukee kokonaisuutta mainiosti. Vaikka retroilu tuntuukin olevan vallitseva teema, jää pelistä kuitenkin mukavan moderni fiilis. Olisiko kyseessä siis modernisti retroileva peli? Oli miten oli, kannattaa sitä ehdottomasti kokeilla! Saat ladattua sen Androidille täältä ja iOS:ille täältä. Androidille peli on ilmainen kun taas iOS-käyttäjille se maksaa neljä euroa.


Suomesta on perinteisesti ponnistanut useita maailmanlaajuista suosiota niittäneitä mobiilipelejä, kuten aikaisemmastakin jutustamme ilmenee. Ei siis ole suurikaan yllätys, että Power Hoverin kaltainen uusi suomalainen huippupeli löytyy Googlen järjestämästä pelikilpailusta. Oddrokin luomus ei muuten ole ainoa suomalaistekele kisassa - myös Huijaus Studiosin peli nimeltä Mr. Future Ninja on edustettuna. Peliä ei vielä toistaiseksi löytynyt sovelluskaupoista, mutta trailerin siitä voi tarkastaa esimerkiksi täältä.

Googlen indie-pelikilpailun voittaja selviää 16.2., joten eiköhän pidetä peukut pystyssä suomalaisille osanottajille!

Avainsanat:

pelit sovellukset uutuudet

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!