Musical.lyssä tähdität omia musiikkivideoitasi

Musical.ly on ehkä tuorein merkittävä pelaaja sosiaalisen median kentällä. Erityisesti varhaisteinien sydämet valloittanut sovellus on kerännyt maailmanlaajuisesti jo huimat 130 miljoonaa käyttäjää. Suomessa sovellus on kuitenkin vielä toistaiseksi jäänyt vähän pienemmälle huomiolle ainakin vähän varttuneemman väen keskuudessa, joten päätimme selvittää, mistä siinä on kysymys.

Huulisynkkausta ja tanssiesityksiä

Ideana Musical.lyssä on tehdä lyhyitä “musiikkivideoita”, joita muut käyttäjät voivat selata ja kommentoida. Videoiden pituus on maksimissaan 15 sekuntia ja niihin saa lisättyä monenlaisia efektejä - vähän samaan tyyliin kuin Snapchatissa. Videoiden taustalle saa soimaan kuuluisan artistin kappaleen. Videot eivät nauhoita käyttäjän ääntä, joten ne ovat usein lipsync-versioita taustalla soivasta kappaleesta. Suosittua huulisynkkauksen lisäksi on biisin lyriikoiden kuvailu käsillä ja erilaiset omat tanssiesitykset. Varsinkin käsimerkit ovat useissa videoissa toistuva teema.

Mikä sitten erottaa Musical.lyn esimerkiksi Snapchatista, jossa kuvataan myös lyhyitä kavereille jaettavia videoita? Vaikka Snäpissäkin voi lisätä kappaleen soimaan videonsa taustalle, on Musical.lyn valttikorttina ehdottomasti musiikin nostaminen erityiselle jalustalle. Sovelluksen kappalevalikoima yllätti, ja sieltä löytyi tuoreimpia listahittejä niin Ed Sheeranilta kuin Maroon 5:ltakin. Lisäksi käyttäjä viehättää varmasti se, että artistit ovat myös itse Musical.lyssä promoamassa biisejään tai vain jakamassa omia lip sync -videoitaan.

Kuten ajan kuvaan kuuluu, on tämänkin sovelluksen miljoonapäisestä yleisöstä noussut Musical.ly-julkkiksia. Esimerkiksi käyttäjillä Baby Ariel ja Jacob Sartorius on jo huimat 15 miljoonaa seuraajaa. Suomesta varsinaisia julkkiksia ei vielä ole noussut, mutta esimerkiksi useat tubettajat ovat ottaneet sovelluksen haltuunsa ja keränneet ihan mukavan määrän seuraajiakin.

Tulevaisuuden tuulet

Suomessa Musical.ly ei ole vielä lyönyt itseään lopullisesti läpi, varsinkaan mediahuomion puolesta. Ihan marginaalisesti ilmiöstä ei kuitenkaan puhuta: esimerkiksi Pinkku Pinsku -nimisellä käyttäjällä on palvelussa jo 133.000 seuraajaa. Potentiaalia Musical.lyllä kuitenkin on kasvaa suuremmaksikin, sillä sovellus kasvaa tällä hetkellä maailmanlaajuisesti huimaa vauhtia. 130 miljoonaa maailmanlaajuista käyttäjää kertoo myös paljon vuonna 2014 lanseeratusta sovelluksesta. Aika näyttää, jääkö Musical.ly yhden hitin ihmeeksi vai nouseeko sovellus ikivihreäksi klassikoksi Facebookin, Instagramin ja Snapchatin rinnalle.

Loppuhuomiona vielä, että vanhempien kannattaa huolehtia erityisesti nuorten suosiman Musical.lyn kohdalla, että oman lapsen yksityisyys- ja sijaintiasetukset ovat sovelluksessa kunnossa.

 

Lataa Musical.ly iOS:ille ja Androidille

Avainsanat:

viihde musiikki sovellukset

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!