Kivaa kielioppia Duolingon kanssa

Maailma tuntuu päivä päivältä pienemmältä. Tänään sometat Saksaan ja huomenna skypetät Senegaliin. Ei siis mikään ihme, että hyvän kielitaidon arvo kasvaa koko ajan. Parhaiten kieliä oppii tietenkin ihan vain puhumalla niitä, mutta ennen ensimmäistä epäröivää lausetta täytyy oppia perusteet. Tässä puuhassa Duolingosta on kovasti apua.

Duolingo tekee kielten oppimisesta helppoa ja hauskaa. Kielipankista löytyy vaihtoehtoja espanjasta saksaan ja venäjästä italiaan. Voipa joku ahkerampi kielinero treenata esperantoakin. Opiskelun aloittaminen on yksinkertaista, valitse mieleinen kieli, tee halutessasi lähtötasotesti ja ala harjoitella.

Jokainen kielipaketti sisältää eri teemaisia oppitunteja, jotka vaikeutuvat asteittain. Perusteiden ja sanatankkausken jälkeen freesataan fraasiosaamista, ja sitten siirrytään prepositiotreenin kautta imperatiivin ihmeelliseen maailmaan. Jokainen oppitunti sisältää erilaisia pieniä tehtäviä, joissa mm. tunnistetaan sanoja ja yhdistellään sanapareja. Kielikorvaakin pääsee jumppaamaan kuullunymmärtämisen parissa, ja kielen käyttöä mikrofonin kautta. Osaamisen taso määritellään mittaristolla, joka houkuttaa uusimaan poskelleen menneet pelisessiot.

Tavoitteelliseksi opiskelun tekee se, että treeni aukaisee uusia oppitunteja. Oman valinnan mukaan voi asettaa tavoitteita, jotka määrittävät kuinka paljon kieliopintoja kullekin päivälle pitäisi kerryttää.  Parhaimmillaan treeni on kepeä kymmenen minuutin rutistus, jossa päähän pänttäytyy pari uutta ilmaisua. Useamman kuin kerran huomaa kuitenkin upputuneensa useammaksi tunniksi vaikkapa Saksan kieliopin kiemuroihin.

Duolingo on mainio esimerkki siitä, miten mobiiliteknologia muuttaa maailmaa. Sovellus ei tietenkään korvaa lähiopetusta, eikä puhelimen kanssa jutellessa pääse täysin kiinni jokaiseen kielen vivahteeseen. Pienellä ylimääräisellä ajankäytöllä unhoon painuneet opit elpyvät jo kummasti. Duolingo on myös mainio apu koululaiselle tai vaikka ylioppilaskokeisiin pänttäävälle. Toki myös kaukaisuudessa siintävä Espanjan-loma voi olla tarpeeksi suuri kannustin kaivaa kapula esille ja sukeltaa kielikylpyyn.

Lataa Duolingo Androidille tai iOS tai Windows Phonelle.

Avainsanat:

sovellukset vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!