Energiatehokkaat verkot ovat vastuullisen liiketoiminnan ytimessä

Kerroimme tänään, että DNA siirtyy käyttämään suorassa sähkönhankinnassa pelkästään uusiutuvilla luonnonvaroilla tuotettua sähköä. DNA toimii hyvin energiaintensiivisellä toimialalla – erityisesti laajan verkkoinfrastruktuurin ja siihen liittyvän tekniikan vuoksi. Uusiutuva energia yhdessä energiatehokkuustoimenpiteiden kanssa vähentävät DNA:n liiketoiminnan ilmastovaikutuksia tehokkaasti.

Verkkojen modernisointi on meille jatkuvaa työtä. Olemme viimeiset viisi vuotta modernisoineet tietoliikenneverkkojamme vastaamaan verkon kasvavaa energiakulutusta sekä kuin tulevaisuuden kapasiteettihaasteita.

Liikennevolyymit verkoissa ovat viime vuosina kehittyneet räjähdysmäisesti, joten olimme teknologiamurroksessa liikkeellä juuri oikeaan aikaan. Volyymien mukaan skaalautuva verkkoalusta on nyt olemassa, ja olemme valmiita vastaamaan tulevaisuuden dataliikenteen kasvuun.

Energiatehokkuusmielessä kehitys on myös harpannut eteenpäin. Nyt uusi tukiasemasukupolvi yhdistää kaikki mobiiliteknologiat (2G, 3G ja 4G) samaan rautaan, samalla kun verkon kapasiteetti monikymmenkertaistuu ilman huomattavaa energiakulutuksen lisäystä.

Digitalisaatio tuo ratkaisuja myös energiatehokkuuteen

Tulevaisuudessa älyliikenneratkaisut, esineiden internet ja muu digitaalinen kehitys luovat rajattoman määrän mahdollisuuksia kehittää yhteiskuntaa ympäristölle ystävälliseksi. Toki digitalisaatio myös kuluttaa energiaa, mutta samalla se tuo myös ratkaisuja siihen. Verkkomme tarjoavat yritysasiakkaille etätyömahdollisuuden missä ja milloin tahansa. Näin ylimääräinen työmatkailu vähenee. Samoin yrityksien sähköinen asiointi kehittyy, jolloin myös esimerkiksi yksityisen kauppakuskailun tarve pienenee.

Tulevaisuudessa verkkologiikka sijaitsee entistä enemmän pilvessä ja samalla verkkoelementit yksinkertaistuvat ja kuluttavat vähemmän energiaa. Liikenne pystytään ohjaamaan entistä tehokkaammin verkon sisällä ja verkkojen välillä, joustavasti tilanteen mukaan.

Kun tähän yhtälöön summataan vielä uusiutuvan energian myötä pienenevät päästöt, alamme oikeasti olla oikealla tiellä.

Avainsanat:

kestävä kehitys teknologia

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!