Onko antennikotisi jo
Antenna Ready HD?


Uusi lähetystekniikka valtaa television. Kaikki antenniverkon maksukanavat siirtyvät käyttämään uutta lähetystekniikkaa 17.5.2017. Uusi DVB-T2-lähetystekniikka on tehokkaampi ja mahdollistaa antenniverkkoon entistä enemmän tv-kanavia ja HD-laatuista kuvaa.

Tarvitset kanavien katseluun Antenna Ready HD -laitteen. Suurin osa maksukanavista ja kaikki HD-kanavat lähetetään jo nyt uudella tekniikalla. Uudella tekniikalla lähetettävien kanavien katsomiseen tarvitset Antenna Ready HD -laitteen. Varmista, että TV-laitteesi ovat ajan tasalla, niin näet kanavat jatkossakin!

Testaa ovatko laitteesi kunnossa:

 • Valitse kanavanumero 99 siinä televisiossa tai digiboksissa, jossa on käytössä TV-kortti.
 • Kuva näkyy: Mikäli kanavalla näkyy kuva, ovat laitteesi kunnossa ja näet kanavat myös jatkossa.
 • Kuva ei näy: Mikäli kanavalla ei näy kuvaa, tee ensin uusi kanavahaku laitteesi käyttöohjeen mukaan ja testaa uudelleen kanavaa 99. Mikäli kuva ei edelleenkään näy, lue lisää, miten voit päivittää laitteesi vastaanottamaan uutta lähetystekniikka.

Voit vastaanottaa uutta lähetystekniikkaa kahdella vaihtoehdolla:

Vaihtoehto 1:

*Myös osa vanhoista CI-kortinlukijoista toimii Antenna Ready HD -television kanssa tavallisen tarkkuuden kanavien vastaanottamiseen.

Vaihtoehto 2:

*Mikä tahansa televisio, myös Antenna Ready HD -televisio.

Toimi näin:

 1. Valitse haluamasi laiteyhdistelmä.
 2. Linkitä TV-korttisi laitteesi kanssa Maksukanavat eivät näy ellei TV-korttia linkitetä. Voit tehdä linkityksen helposti Minun palvelussani. Katso linkitysohjeet.
 3. Nyt voit nauttia tilaamistasi urheilu- ja viihdeohjelmista.

Antennikodissa asuva, näkyykö kanava 99 TV-vastaanottimessasi?

Vastaa ja osallistu arvontaan!

Vastaa

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa uusi DVB-T2-lähetystekniikka?

Antennitelevisioverkossa siirrytään 17.5.2017 kokonaan DVB-T2-lähetystekniikkaan, joka mahdollistaa HD- eli teräväpiirtolähetykset tai huomattavasti enemmän perustasoisia tv-kanavia. DNA:n oma VHF-antenniverkko on vuodesta 2009 alkaen lähettänyt kaikki kanavat uudella T2-tekniikalla, ja nyt myös UHF-verkossa on käynnistynyt siirtymä uuteen tekniikkaan.

Miksi siirrymme uuteen lähetystekniikkaan?

Uusi DVB-T2 -lähetystekniikka kasvattaa antenniverkon lähetyskapasiteettia. Tämä tarkoittaa sitä, että uudella tekniikalla pystytään lähettämään enemmän kanavia ja lisäksi se mahdollista HD-kanavien lähettämisen.

Miksi tarvitsen Antenna Ready HD -laitteen?

Antenna Ready HD -laitteella pystyy vastaanottamaan kaikki antennitelevision lähetykset nyt ja tulevaisuudessa niin perus- kuin teräväpiirtotasoisenakin. Antenna Ready HD -merkintä tarkoittaa, että laitteessa on DVB-T2-viritin ja laite on todettu toimivaksi suomalaisessa antenniverkossa.

Mistä tiedän, onko nykyinen laitteeni valmis vastaanottamaan uutta lähetystekniikkaa?

Voit vastaanottaa uutta lähetystekniikkaa kahdella eri vaihtoehdolla:

 1. Antenna Ready HD -digiboksilla
 2. Antenna Ready HD -televisiolla, jossa on CI+ kortinlukija*

Testaa ovatko laitteesi kunnossa:

 • Mene kanavalle 99.
 • Kuva näkyy: Mikäli kanavalla näkyy kuva, ovat laitteesi kunnossa ja näet kanavat myös jatkossa.
 • Kuva ei näy: Mikäli kanavalla ei näy kuvaa, tee ensin uusi kanavahaku ja testaa uudelleen kanavaa 99. Mikäli kuva ei edelleenkään näy, tulee sinun päivittää laitteesi, jotta voit vastaanottaa maksukanavia myös jatkossa.

Tarkista Testatutlaitteet.fi -sivulta onko digiboksisi tai televisiosi Antenna Ready HD -laite.

*Myös osa vanhoista CI-kortinlukijoista toimii Antenna Ready HD-television kanssa tavallisen tarkkuuden kanavien vastaanottamiseen. HD-kanavien katseluun tarvitaan CI+ -kortinlukija sekä DNA:n antenniverkkoon suunnattu VHF-antenni.

Mitä kanavia lähetetään jo nyt uudella lähetystekniikalla?

Tällä hetkellä uudella DVB-T2 -tekniikalla lähetetään peräti 28 maksukanavaa, joita ei enää lähetetä vanhalla lähetystekniikalla. Antenna Ready HD -laitteella saat näkyviin myös DVB-T2 -tekniikalla lähetettävät D-kanavanipun kanavat, joita et näe vanhalla digiboksillasi. Uuden lähetystekniikan kanavissa ovat mm. Eurosport 2, National Geographic ja Viasatin kanavat.

Vinkki! Tarkista kanavapakettitilauksestasi, mitä kanavia siihen kuuluu!

Seuraavat maksukanavat lähetetään jo nyt DVB-T2-tekniikalla:

Lisäksi uudella DVB-T2 -tekniikalla lähetetään HD- eli teräväpiirtokanavia. Niiden katseluun tarvitset Antenna Ready HD -laitteen lisäksi VHF-antennin. Jos sinulla on VHF-antenni, pystyt katsomaan myös DNA:n antenniverkon HD-kanavia, kuten neljää Ylen HD-kanavaa (Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Fem HD ja Yle Teema HD).

Tutustu:

Miksi tarvitsen kaksi eri antennia? Miksi maksukanavia lähetetään kahdesta eri antenniverkosta?

DNA:n antenniverkon lähetysten vastaanottoon tarvitaan VHF-antenni, joka suunnataan DNA:n lähetysmastoon. Digitan verkossa ohjelmien vastaanotto edellyttää puolestaan UHF-antennia. Pääset siis nauttimaan DNA:n teräväpiirtotarjonnasta, kun UHF-antennin rinnalla käytössäsi on myös VHF-taajuuksia käyttävä DNA:n HD-antenni.

Voit myös käyttää vanhaa VHF-antenniasi. Testaa itse, onko kotisi HD-valmiudessa. Käännä TV-kanavalle 22. Jos näet Yle TV2 HD -kanavan, olet valmis vastaanottamaan koko antennitelevision tarjonnan.

Lue lisää antenniverkon lähetyksistä ja DNA:n HD-tarjonnasta.

Missä voin tutustua antenniverkon kanavatarjontaan?

Miksi Antenna Ready HD -laite on linkitettävä TV-kortin kanssa?

Antenna Ready HD -merkityt CI+-kortinlukija tai digiboksit on linkitettävä DNA:n TV-kortin kanssa, jotta näet maksukanavat. Tällä estetään sisällön laitonta levittämistä. Lue linkitysohjeet täältä.

Jos sinulla on DNA:lta ostettu Wbox-digiboksi tai CI+-kortinlukija, niin laitteet on valmiiksi linkitetty TV-kortin kanssa.

Kysymyksiä ja vastauksia HD-laitteista ja niiden linkityksestä: