Haluatko katsoa maksu-TV-kanavia 17.5. jälkeen?

Tutustu eri vaihtoehtoihin ja tarkista, että sinulla on ajanmukaiset laitteet omassa antennikodissasi.

Antenniverkon tavallisen tarkkuuden maksu-tv-kanavat lähetetään 17.5.2017 alkaen Digitan päälähetinasemilta B- ja F-kanavanipuissa. Molemmilla kanavanipuilla on sama näkyvyysalue ja ne hyödyntävät samaa lähetystekniikkaa (DVB-T2). Ks. näkyvyysalueet: http://www.digita.fi/kuluttajille/karttapalvelu.

Jos televisiossasi näkyy muutoksen jälkeen kuitenkin vain osa antenniverkon tavallisen tarkkuuden maksu-tv-kanavista, eikä laitteen tehdasasetusten palautus ja uusi kanavahaku auta, kiinteistön antennivastaanotto saattaa vaatia uudelleenviritystä. Jotta myös uudelle taajuudelle siirtyneet kanavat saadaan näkyviin, kannattaa olla yhteydessä antenniasentajaan ja taloyhtiöissä isännöitsijään.

Katso lisätietoja Digitan sivulta

Onko antennikotisi jo Antenna Ready HD?

Kaikki maksu-tv-kanavat lähetetään uudella DVB-T2-lähetystekniikalla 17.5.2017 alkaen. Uudella tekniikalla lähetettävien kanavien katseluun tarvitaan Antenna Ready HD-laite tai kanavat eivät näy. Muutoksen myötä maksu-tv-kanavien näkyvyysalue tulee osalla kanavista muuttumaan ja jatkossa antennin maksu-tv-kanavien näkyvyysalue kattaa 85% väestöstä. Uusi DVB-T2-tekniikka on tehokkaampi ja mahdollistaa antenniverkkoon entistä enemmän tv-kanavia ja HD-laatuista kuvaa. Suurin osa antennin maksu-tv-kanavista sekä kaikki teräväpiirtokanavat lähetetään jo nyt uudella lähetystekniikalla.

Testaa ovatko laitteesi kunnossa:

  • Valitse kanavanumero 99 siinä televisiossa tai digiboksissa, jossa on käytössä TV-kortti.
  • Kuva näkyy: Mikäli kanavalla näkyy kuva, ovat laitteesi kunnossa ja näet kanavat myös jatkossa.
  • Kuva ei näy: Mikäli kanavalla ei näy kuvaa, tee ensin uusi kanavahaku laitteesi käyttöohjeen mukaan ja testaa uudelleen kanavaa 99. Mikäli kuva ei edelleenkään näy, lue lisää, miten voit päivittää laitteesi vastaanottamaan uutta lähetystekniikka.

Huom! Laitteet, joissa ei ole TV-korttia käytössä voi testata helposti kääntämällä kanavapaikalle 100. Uudella tekniikalla lähetettävien maksu-tv- ja testikanavien näkyvyysalueet voi tarkistaa kartasta.

Lisätietoja asiakkaille, jotka asuvat oheisen kartan näkyvyysalueen ulkopuolella

Katso kartta

Voit vastaanottaa uutta lähetystekniikkaa kahdella vaihtoehdolla:

Vaihtoehto 1:

*Myös osa vanhoista CI-kortinlukijoista toimii Antenna Ready HD -television kanssa tavallisen tarkkuuden kanavien vastaanottamiseen.

Vaihtoehto 2:

*Mikä tahansa televisio, myös Antenna Ready HD -televisio.

Toimi näin:

  1. Valitse haluamasi laiteyhdistelmä.
  2. Linkitä TV-korttisi laitteesi kanssa Maksukanavat eivät näy ellei TV-korttia linkitetä. Voit tehdä linkityksen helposti Minun palvelussani. Katso linkitysohjeet.
  3. Nyt voit nauttia tilaamistasi urheilu- ja viihdeohjelmista.

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa uusi DVB-T2-lähetystekniikka?

Antennitelevisioverkossa siirrytään DVB-T2-lähetystekniikkaan, joka mahdollistaa HD- eli teräväpiirtolähetykset tai huomattavasti enemmän perustasoisia tv-kanavia. Suurin osa antenniverkon maksu-tv-kanavista sekä kaikki teräväpiirtokanavat lähetetään jo nyt uudella DVB-T2-lähetystekniikalla. Kaikki maksu-tv-kanavat siirtyvät DVB-T2-lähetystekniikkaan 17.5.2017. Myös vapaasti katseltavat antenniverkon kanavat siirtyvät tähän uuteen lähetystekniikkaan viimeistään maaliskuun 2020 lopussa.

Miksi siirrymme uuteen lähetystekniikkaan?

Uusi DVB-T2 -lähetystekniikka kasvattaa antenniverkon lähetyskapasiteettia. Tämä tarkoittaa sitä, että uudella tekniikalla pystytään lähettämään enemmän kanavia ja lisäksi se mahdollista HD-kanavien lähettämisen.

Miksi tarvitsen Antenna Ready HD -laitteen?

Antenna Ready HD -laitteella pystyy vastaanottamaan kaikki antennitelevision lähetykset nyt ja tulevaisuudessa niin perus- kuin teräväpiirtotasoisenakin. Antenna Ready HD -merkintä tarkoittaa, että laitteessa on DVB-T2-viritin ja laite on todettu toimivaksi suomalaisessa antenniverkossa.

Mistä tiedän, onko nykyinen laitteeni valmis vastaanottamaan uutta lähetystekniikkaa?

Voit vastaanottaa uutta lähetystekniikkaa kahdella eri vaihtoehdolla:

  1. Antenna Ready HD -digiboksilla
  2. Antenna Ready HD -televisiolla, jossa on CI+ kortinlukija*

Testaa ovatko laitteesi kunnossa: Valitse kanavanumero 99 siinä televisiossa tai digiboksissa, jossa on käytössä TV-kortti.

  • Kuva näkyy: Mikäli kanavalla näkyy kuva, ovat laitteesi kunnossa ja näet kanavat myös jatkossa.
  • Kuva ei näy: Mikäli kanavalla ei näy kuvaa, tee ensin uusi kanavahaku laitteesi käyttöohjeen mukaan ja testaa uudelleen kanavaa 99. Mikäli kuva ei edelleenkään näy, lue lisää, miten voit päivittää laitteesi vastaanottamaan uutta lähetystekniikka.

Kanava 99 näkyy kanavanippu D:n näkyvyysalueella.

Katso lisätiedot

Tarkista Testatutlaitteet.fi -sivulta onko digiboksisi tai televisiosi Antenna Ready HD -laite.

*Myös osa vanhoista CI-kortinlukijoista toimii Antenna Ready HD-television kanssa tavallisen tarkkuuden kanavien vastaanottamiseen. HD-kanavien katseluun tarvitaan CI+ -kortinlukija sekä DNA:n antenniverkkoon suunnattu VHF-antenni.

Missä voin tutustua antenniverkon kanavatarjontaan?

Miksi Antenna Ready HD -laite on linkitettävä TV-kortin kanssa?

Antenna Ready HD -merkityt CI+-kortinlukija tai digiboksit on linkitettävä DNA:n TV-kortin kanssa, jotta näet maksukanavat. Tällä estetään sisällön laitonta levittämistä. Lue linkitysohjeet täältä.

Jos sinulla on DNA:lta ostettu Wbox-digiboksi tai CI+-kortinlukija, niin laitteet on valmiiksi linkitetty TV-kortin kanssa.

Kysymyksiä ja vastauksia HD-laitteista ja niiden linkityksestä: