Antenniasennus taloyhtiöille

Taloyhtiö on velvoitettu järjestämään myös teräväpiirtokanavat

Taloyhtiön antennijärjestelmän päivittämiseksi teräväpiirtoaikaan on hyvä olla yhteydessä joko isännöitsijään tai taloyhtiön hallitukseen.

Miksi taloyhtiö tarvitsee uuden VHF-antennin?

  • VHF-antennin kautta voit katsella DNA:n antenniverkon tarjoamia TV-ohjelmia teräväpiirtokuvalla. Näet mm. ilmaiset Ylen HD-kanavat sekä paljon uusia maksullisia kanavia, suuret urheilutapahtumat sekä uusimmat leffat ja sarjat teräväpiirrolla.
  • Antennijärjestelmän päivittämisellä vältetään mahdolliset lähetyshäiriöt, jotka liittyvät 4G-mobiililaajakaistan laajentamistöihin.
  • 1.1.2014 voimaan astunut Viestintäviraston määräys M65 velvoittaa taloyhtiöt järjestämään myös Ylen HD -kanavien vastaanoton DNA:n verkon näkyvyysalueella

Antennijärjestelmän päivityksen hinta riippuu taloyhtiön antenniverkon teknisistä ominaisuuksista. Tyypillisesti kustannukset vaihtelevat muutamista sadoista euroista noin tuhanteen euroon. Oman taloyhtiön hinta-arvion saa antenniasentajalta. Kustannukset katetaan hoitovastikkeella.

Miten siirryn teräväpiirtoaikaan?

Miten saan taloyhtiööni näkyviin koko antenniverkon teräväpiirtotarjonnan?

Kun päätös antennipäivityksestä on tehty, taloyhtiön edustaja ottaa yhteyttä taloyhtiön alueen VHF Pro –antenniasentajaan. VHF Pro -asentaja on DNA:n suosittelema, Satelliitti- ja antenniliitto SANT ry:n jäsenyritys.

Antenniasentajat (PDF)

Tarkista, oletko antenniverkon peittoalueella

DNA:n VHF–antenniverkon kanavien vastaanottaminen edellyttää, että kiinteistö on DNA:n antenniverkon peittoalueella. Tarkista antenniverkon näkyvyys alueellasi.

Tarkista

Antenna Ready HD-hyväksytyt televisiot ja digiboksit

Kanavien vastaanottaminen edellyttää myös, että televisio tai digiboksi on Antenna Ready HD-hyväksytty. Tarkista testatutlaitteet.fi -sivulta onko laitteesi listassa.

Siirry testatutlaitteet.fi -sivulle

Vaihtoehtoinen tapa järjestää teräväpiirtokanavat

Liittämällä talon DNA:n laajakaistaiseen kaapelitelevisioverkkoon kasvatat kiinteistön arvoa ja lisäät merkittävästi asumisviihtyvyyttä. Nykyaikaiset tietoliikenneyhteydet muodostavat kiinteistölle myös vahvan kilpailutekijän asuntomarkkinoilla.

Lisätietoa Viestintäviraston määräyksestä M65. (MPS65, ks. kohta 38.2.5, sivut 86-87.)