Rajoitukset ja estot

Pidä puhelinlaskusi kurissa estopalveluilla

Mobiililiittymiin on tarjolla useita puhelimen käyttöä ja suojausta helpottavia esto- ja rajoituspalveluita. Palvelut ovat tilattavissa DNA:n asiakaspalvelun kautta.

Voit tarvittaessa rajoittaa soittamista ja puheluihin vastaamista sekä tekstiviestien vastaanottamista ja lähettämistä niin kotimaassa kuin ulkomailla.  Voit myös asettaa liittymääsi palvelukohtaisia estoja esimerkiksi maksullisiin palvelu- ja viihdenumeroihin soittamiselle.

Estot voit kytkeä liittymääsi soittamalla asiakaspalveluumme. HUOM! Datarajoitus ulkomailla on kytkettynä automaattisesti kaikkiin DNA:n mobiililiittymiin.

Soitonestot

Puhelurajoituksilla voit tarvittaessa estää helposti puhelut maksullisiin viihde- ja palvelunumeroihin.

Tekstiviestiestot

Tekstiviestirajoituksilla voit tarvittaessa estää helposti tekstiviestiliikenteen maksullisiin palvelu- ja viihdenumeroihin. Voit myös estää erilaisten maksullisten sovellusten tilaamisen ja lataamisen.

MMS-estot

Mikäli haluat rajoittaa MMS-palvelun käyttöä liittymälläsi, voit kytkeä päälle joko MMS Palvelueston tai MMS Lähetyseston. MMS Palveluesto estää koko palvelun käytön. MMS Lähetysesto estää vain MMS-viestin vastaanoton.

Verkkovierailuesto

Verkkovierailuesto estää liittymän käytön ulkomaan verkossa. Verkkovierailuesto on hyödyllinen liikkuessasi Suomen raja-alueilla.

Datarajoitus ulkomailla

Datarajoitus ulkomailla on saldorajapalvelu, joka on tarkoitettu ulkomaan tiedonsiirtokulujen, kuten esimerkiksi nettisurffailun, sähköpostin käytön ja tiedostojen lataamisen hallintaan. Palvelu suojaa yllättäviltä tiedonsiirtoveloituksilta ulkomaan matkoilla katkaisemalla tiedonsiirtoyhteyden saldorajan täyttyessä.

Palvelu on automaattisesti käytössä kaikissa DNA:n mobiililiittymissä. Palvelun oletusarvoinen saldoraja on 60 euroa laskutuskaudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että nettikäytöstäsi koituva lasku ei ylitä 60 euron tai itse asettamaasi rajaa.

Tiedonsiirron käyttökatto on EU:n viranomaisvaatimus, jonka DNA tarjoaa tiedonsiirtokustannusten hallintaan kaikkialla maailmassa.

Ulkomaisessa verkossa olevaan liittymään lähetetään muistutustekstiviesti, kun 80 prosenttia palvelun sovitusta saldorajasta on käytetty. Lisäksi muistutusviesti lähetetään, kun saldoraja on täyttynyt, jolloin liittymällä ei voi enää käyttää tiedonsiirtopalveluja ulkomailla.

Sopivan katkaisurajan voi valita seuraavista kiinteistä laskutuskauden saldorajoista: 30€, 60€, 100€, 200€, 300€, 400€ ja 500€. Datarajoitus ulkomailla -palvelun kytkentä, poisto ja saldorajan muutokset ovat maksuttomia. Palvelusta ei peritä kuukausimaksua.